Színes világ – Maszkajárás Karcagon

Maszkajárást rendeztek Karcagon, a „Gólyafészek Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthonában, ahol az alakoskodó népszokást elevenítették fel február 24-én megtartott farsangi ünnepségükön. A farsangi mulatság elengedhetetlen része a színes maszkák felvonulása.

 

A dolgozók farsangi jelmezben

A Gólyafészek Otthon lakói azonban egy olyan színes forgatagba juttatott el bennünket, amelyet csak a fogyatékossággal élők tudnak nyújtani. Az a világ egy igazi energiaforrás, a fogyatékkal élők világa csodálatosan gazdag, színes világ.

A lakók, akik minden évben nagyon várják, és nagyon készülnek a mulatságra. Gondosan kiválasztják jelmezeiket, hogy megmutassák a bennük rejlő tehetséget. A dolgozók pedig nagyon odafigyelnek, hogy a megfelelő háttér is meglegyen, hogy a lakók ki tudjanak bontakozni.

Farsangi mulatság

Minden részleg a jelmezek segítségével, rokonszenves humorérzékkel mutatta be saját produkcióját. Megmutatták, hogyan tud egy fogyatékossággal élő ember játszani.

Farsangi mulatság

Hogy mennyire magával ragadó ez a világ? Mi sem bizonyítja jobban, hogy maszkot öltött Juhászné Zsigri Dóra, a kirendeltség szociális referense is (balra), hogy együtt ünnepeljen a lakókkal. A bemutatkozások után a fellépők önfeledten adták át magukat a játéknak, zenének és táncnak.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos világnak.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége