SZGYF Fejlesztő foglalkoztatás

Az állam szociális szerepvállalásának egyik fontos alappillére, hogy a fogyatékossággal, pszichiátriai betegséggel élők, szenvedélybeteg illetve hajléktalan személyek számára is biztosítva legyen a munkavállalás lehetősége. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában álló szociális intézmények 56 székhelyintézményében, 159 telephelyén összesen 3300 fő ellátott vesz részt fejlesztő foglalkoztatásban.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) fenntartásában álló szociális intézmények 56 székhelyintézményében, 159 telephelyén összesen 3300 fő ellátott vesz részt fejlesztő foglalkoztatásban.  A központi költségvetésből fejlesztő foglalkoztatás céljára biztosított forrással és annak jogszerű felhasználásával kapcsolatos kötelezettségeket a Főigazgatóság Fejlesztő Foglalkoztatási Osztálya koordinálja. Az osztály feladata többek között a szakmai anyagok készítése, a szakemberek képzések általi támogatása, az intézmények ellenőrzése, továbbá a szolgáltatás fejlesztése annak érdekében, hogy a fejlesztő foglalkoztatás magas és egységes színvonalon valósulhasson meg. Munkatársaink a folyamatos kapcsolattartás során a lehető legkörültekintőbb támogatást és iránymutatást biztosítva igyekeznek segíteni az intézmények munkáját.

Mindezeken kívül az osztály elősegíti a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készült termékek eladását, amivel az intézmények bevételi forrásának gyarapítását segíti elő, valamint a foglalkoztatottak számára is hatalmas motivációs erővel bír a kézzel készült termékek árusítása. 

A Főigazgatóság immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készült kézműves termékek vásárát. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokhoz alkalmazkodva már 2020. decemberében is az online-térre korlátozódva rendeztük meg a vásárt. A hagyománnyá vált vásár kollégáink körében töretlen népszerűségnek örvendett tavaly is, 14 megye 19 intézménye küldött be termékkatalógust és közel 700 db termék talált gazdára karácsony előtt. A tavasszal, március hónapban kezdődő, szintén az online térben megrendezett „Neked készült” mottójú, húsvéti vásáron 32 intézmény vesz részt egyedi termékeivel.

Reméljük idén is nagy sikere lesz a szeretettel készült, kézműves termékeknek.

A teljesség igénye nélkül néhány termék.

 Az osztály munkájáról, illetve a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézményekről az alábbi linkekre kattintva található további információ:

SZGYF fenntartású foglalkoztatók szakmai dokumentumai

Foglalkoztató intézmények elérhetőségei

Intézményi fejlesztő foglalkoztatás hírei

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály