Szezonnyitás előtti felújítási munkálatok

A Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezete (FŐGYIÜSZ) és az SZGYF Pest Megyei Kirendeltségének munkatársai - az idei szezon indulását megelőzően -  bejárást végeztek a Zamárdi és Balatonkenesei telephelyeken. 

 

Mászóka

A bejárás célja volt, hogy a nyitást megelőzően a FŐGYIÜSZ teljes körűen elvégezhesse mindazon szükséges munkálatokat, amelyek elengedhetetlen a biztonságos, zavartalan működéshez a szezon alatt.  Mindemellett fő szempont volt a komfortosabb légkör megteremtése, melyet több eszközzel is sikerült teljesíteni. Ennek érdekében a Pest Megyei Kirendeltség iránymutatásai alapján, szoros együttműködésben valósultak meg az alábbi fejlesztések.

A bejárás eredményeként a 8621 Zamárdi, Knézich Károly utca 1. szám alatti nyaraló „A” és a „B” épületében kisebb karbantartási munkálatokat végeztek el a FŐGYIÜSZ munkatársai. A lámpák, izzók és kapcsolók cseréje mellett kisebb festési munkálatok is történtek. A „D” épület teljes körű tisztasági festésen esett át.

A FŐGYIÜSZ a karbantartási és felújítási munkálatok mellett kiemelt figyelmet szentelt a Zamárdi üdülőben található főzőkonyha üzembe helyezésére. Így az alapos takarítás mellett a konyhai gépek szakszerű karbantartásáról is gondoskodott. A zavartalan működéshez szükséges eszközök beszerzése is megtörtént, melyről a FŐGYIÜSZ Élelmezési csoport gondoskodott. A szakértelemnek köszönhetően, kellő felszereltséggel tud indulni az idei szezon. Most már csak a finom ételeket kell jó étvággyal elfogyasztani.

Az épületek felújítási munkálatai és a főzőkonyha üzembe helyezése összesen bruttó 801.340 Ft értékben valósult meg.

Új játszóeszközök beszerzése és telepítése

A felújítások mellett a FŐGYIÜSZ vezetősége fontosnak tartotta, hogy a Pest megyei intézmények mellett a nyaralni érkező gyermekek itt is élvezhessék a „Legdrágább kincsünk a gyermek, nap, mint nap értük dolgozunk, készüljünk most együtt a 2021. évi gyermeknapra is!” néven futó kezdeményezésünk eredményét. Ezért az üdülő zöld területén telepítésre került egy kéttornyos függőhíd, valamint a Csónakház területén egy ovál fészekhinta és egy rugós mérleghinta.

Az új játszó eszközök mellett feltöltésre került a homokozó is. A nap elleni védekezés érdekében pedig felhelyezésre került egy napvitorla, hogy védje a homokozni vágyó gyerekeket. A kültéri padok is új arculatot kapva felújításon estek át, amely kényelmet biztosít a hűsölni kívánóknak a fák árnyékában.

A játszóeszközök beszerzése, telepítése, a homokozó és a kültéri padok felújítása összesen bruttó 2.026.583 Ft értékben valósult meg.

Csúzda

Zamárdi Csónakház

A csónakházban is történtek látványos felújítási munkálatok. A mellékhelyiségek teljes körű felújítása megtörtént. Beépítésre került 2 db WC csésze, 3 db WC tartály, mosdókagyló és zuhanytálca.

A Csónakház teljes körű felújítása összesen bruttó 361.766 Ft értékben valósult meg.

Balatonkenesei üdülő felújítási munkálatai

A balatonkenesei üdülő is átesett egy ellenőrzésen, ahol a megállapított hibák helyreállítása is megvalósult. A legnagyobb felújítási munkát a Balatonba hosszan benyúló stég felújítása jelentette. A korhadt lécek helyére újak kerültek és a vasszerkezet elrozsdásodott részeinek cseréje is része volt a felújítási munkálatoknak. Így biztonságosan sétálhatnak be a vakációjukat töltő gyermekek a magyar tengerbe.

A belső felújítási munkálatok sem maradhattak el. Így az emeletre felvezető lépcső korlátja is felújításon esett át, illetve a zuhanytálcák szivárgása is megszüntetésre került.

 Az Üdülő felújítása összesen bruttó 308.684 Ft értékben valósult meg.

A 2021. szezon sikeres kezdését a FŐGYIÜSZ elsősorban saját erőforrásból gazdálkodva biztosította. A gondosan megszervezett szakértelmű csapatunkkal a szezonnyitás előtt végrehajtásra kerültek mindazon munkálatok, melyeket a Pest Megyei Kirendeltséggel folyamatosan egyeztettek. A szezonnyitást követően továbbra is jelen marad a FŐGYIÜSZ, aki az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat több kiszervezett munkatárssal biztosítja, hogy a nyaralni érkezők zavartalanul, biztonságban élvezhessék a balatoni nyarat.

 A 2021. év szezonnyitásához szükséges fejlesztések összesen bruttó 3.498.373 Ft értékben valósult meg.

Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezete 

SZGYF Pest Megyei Kirendeltség