Szeretet és gondoskodás – Karácsonyi vásár a Szolnoki kirendeltségen

A karácsonyra készülődés az egyik legkülönlegesebb és legvarázslatosabb időszak az évben. Ezért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége december 13-án a fenntartásában lévő intézményeinek kézműves termékeiből karácsonyi vásárt szervezett a szolnoki megyeházán. 23 lakásotthonban élő gyermek és fiatal az általuk készített süteményekért befolyt összeget a Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület Menhely számára ajánlották fel.

A vásár hangulata a sok színes termékekkel egyedülálló volt. Hiszen az óriási szeretettel készített, egyedi, kézzel készített kerámia, szőnyeg, ágynemű, díszpárna, divatékszer, dekorációs tárgyak várták az érdeklődőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén újra alkalmat adtunk intézményeinknek, hogy a ránk bízott ellátottak és fiatalok bemutathassák az általuk készített termékeket. Fontosnak tartottuk, hogy ezáltal ők maguk is visszaigazolást kapjanak az értékteremtő munka hasznosságáról, eredményességéről.

A vásár hangulata a sok színes termékekkel egyedülálló volt. Hiszen az óriási szeretettel készített, egyedi, kézzel készített kerámia, szőnyeg, ágynemű, díszpárna, divatékszer, dekorációs tárgyak várták az érdeklődőket. Intézményeink az itt befolyt összeget a fejlesztő foglalkoztatásra fordítják majd.

Az idei évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói is csatlakoztak a vásárhoz

Idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói is csatlakoztak a vásárhoz, és nekik köszönhetően az elengedhetetlen finomságok sem maradtak el. Hogy mennyire fontos a gondoskodás, mi sem bizonyítja jobban, hogy a 23 lakásotthonban élő gyermek és fiatal az általuk készített süteményekért befolyt össezeget a Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület Menhely számára ajánlották fel.

Látógatók között köszönthettünk a megyei önkormányzattól, kormányhivataltól és rendőrkapitányságról érkezőket is.

Az ünnepek közeledtével mi magunk is jobban érezzük a szeretet és a gondoskodás fontosságát, ezért is volt nagy öröm számunkra, hogy ekkora érdeklődés övezte az eseményt. Látógatók között köszönthettünk a megyei önkormányzattól, kormányhivataltól és rendőrkapitányságról érkezőket is.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége