SzemlÉLETváltás szakmai konferencia Székesfehérváron

SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban címmel tartottak szakmai konferenciát az SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltsége szervezésében a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Dísztermében.
Megtelt a terem a konferencia kezdetére

Megtelt a terem a konferencia kezdetére

A több mint 100 fő részvételével megrendezett esemény az Aranyalma Integrált Szociális Intézmény Fejér Vármegye Kristály Szociális Szolgáltató Központ Polgárdi telephelyintézmény lakóinak zenés-énekes műsorával kezdődött.

Az Iparkodók énekegyüttes

 Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és intézményei együttműködésével létrejött regionális szakmai konferenciát Boldogné Kőrösi Mónika, az SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg. Beszédében a szociális ágazatban dolgozók legfőbb törekvését hangsúlyozta, miszerint a fő cél, hogy az intézmények lakói a többségi társadalom tagjaihoz hasonlóan minél önállóbban éljék meg mindennapjaikat az intézményekben.

Boldogné Kőrösi Mónika kirendeltségvezető

 Így erősödhet a lakók döntési képessége, önérvényesítésük lehetősége. Kiemelte, hogy a konferencia révén az intézményben dolgozó szakembereknek lehetőségük nyílik a jó gyakorlatok, szakmai gondolatok megismerésére, beépítésére mindennapi munkájukba.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke

A Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Fejér Vármegye kirendeltségei, szociális és gyermekvédelmi intézményei vezetőinek és dolgozóinak részvételével zajló regionális konferencia Gyene Piroska ÉFOÉSZ elnök „Szemléletváltás az intézményi ellátásban” című előadásával kezdődött. A további előadásokban szó volt többek között a fogyatékossággal élők bentlakásos intézményeiben működő önérvényesítő csoportokról, a támogatott döntéshozatalról, az önálló életvitel támogatásáról, az ÉFOÉSZ és a szociális intézmények együttműködéséről, valamint ismertették a mentoring rendszer működését és célját is.

Cséplőné Gönczi Veronika SZGYF főigazgató

A konferenciát Cséplőné Gönczi Veronika, az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója zárta.

Fejér Vármegyei Kirendeltség