Számítógép-adományozás Törökszentmiklóson

„A Diákhitel Központ nem csupán szavakkal, de tettekkel is odaállt egy ügy mellé, ami számunkra a legnemesebb: a szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők lehetőségeinek támogatása” – mondta el beszédében Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese abból az alkalomból, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tiszaág Integrált Szociális Intézményben átvehette a Diákhitel Központ Zrt. adományát.

Az átadott számítógépekből kettő az aláírási ceremónia helyszínéül szolgáló intézménybe kerül, míg a többi eszközt további szociális és gyermekvédelmi intézményekben fogják használni.

Tizenhét számítógépet ajánlott fel a Diákhitel Központ az SZGYF intézményei részére. Az ünnepélyes átadás február 28-án történt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tiszaág Integrált Szociális Intézményben, ahol nem csupán az adományokat vehették át az SZGYF képviselői, de a két szervezet között együttműködési megállapodás is született. Az átadott számítógépekből kettő az aláírási ceremónia helyszínéül szolgáló intézménybe kerül, míg a többi eszközt további szociális és gyermekvédelmi intézményekben fogják használni.

A számítógépek átadásának pillanata

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett és beszédet mondott dr. Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese és Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója.

Az átadót Kiss Róza kirendeltségigazgató nyitotta meg, aki megköszönte az önzetlen felajánlást, és kifejezte bizonyosságát afelől, hogy az eszközök a legjobb helyre kerülnek.

Az átadót Kiss Róza kirendeltségigazgató nyitotta meg.

Az átadót Kiss Róza kirendeltségigazgató nyitotta meg

Dr. Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy tanulással és akarattal eltüntethetők a társadalmi és anyagi különbségek. Kiemelte továbbá az idegennyelv-tanulás fontosságát, amiben nagy szerepet játszhatnak a számítástechnikai eszközök.

Cséplőné Gönczi Veronika beszédet mond.

Cséplőné Gönczi Veronika beszédet mond

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese megköszönte az adományt és reményét fejezte ki, hogy a két szervezet között ez egy tartós együttműködés kezdete lehet. „Úgy tartjuk, hogy a sikeres együttműködés a jó barátság alapja. Nos, remélem, hogy ez valóban egy sikeres együttműködés, egy baráti kapcsolat első lépése. Hogy ezt komolyan gondoljuk, azt az előkészített együttműködési megállapodás bizonyítja, amit nemsokára vezérigazgató úrral együtt kézjegyünkkel látunk el.” – zárta beszédét.

Az aláírás pillanata.

Az aláírás pillanata

A rendezvényt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központból érkezett gyermekek produkciói színesítették. Az előadásokat követően a felek aláírták az együttműködési megállapodást, melyben kölcsönösen kijelentették, hogy szemléletformáló programokkal segítik az ellátottak integrációját a társadalomba, és vállalták, hogy további lehetőségeket keresnek az együttműködés szélesítésére.

A rendezvényt az ellátottak produkciói színesítették.

A rendezvényt az ellátottak produkciói színesítették

SZGYF Központ