Szakmai nap és jubileumi ünnep Pincehelyen

A Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye 2023. november 29-én tartotta szakmai rendezvényét, mely egyben jubileumi ünnep is volt, hiszen a pincehelyi Szent Orsolya Kórház alapításának 70. évfordulójáról is megemlékeztek a résztvevők.

pincehely1

A kivételes ünnepségen fontos szerephez jutott a múlt emlékezete és a jelen szakmai tapasztalata. A rendezvény rangját emelte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár jelenléte, aki a krónikus osztályok szakápolási központok általi átvételét méltatta.

Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója pedig az intézmény több évtizeden átívelő történetét és a gondoskodás fontosságát emelte ki.

pincehely2

A program során ünnepélyes köszöntések, az otthon megáldása, a gondozottak, lakók által előadott emlékezetes műsor, svédasztalos vendégfogadás és gondolatokban gazdag szakmai előadások várták a résztvevőket.

pincehely3

Az összejövetel nem csupán az ünnepi pillanatokat és a megemlékezést szolgálta, hanem hangsúlyozta a szociális gondoskodás mint emberközpontú szakma fontosságát a mindennapjainkban.

SZGYF Tolna Vármegyei Kirendeltség