„Kihívások a fogyatékkal élő embertársainkkal”

Szakmai konferencia Debrecenben

A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ 2019. május 21-23-ig „Kihívások a fogyatékkal élő embertársainkkal” címmel három napos szakmai konferenciát szervezett, azzal a céllal, hogy olyan szakemberek munkáját mutassák be, akik nap, mint nap a sérült gyermekek, felnőtt emberek életét segítik.

A programokon összesen 106 fő érdeklődő jelent meg, akik között akadtak szülők, szakemberek valamint a civil fenntartók és társintézmény munkatársai.

Számos külsős előadó, szekcióvezető vállalt szereplést a workshopon. A jelenlétükkel is bizonyították, hogy mennyire szívügyük ez a terület. Többek között részt vett Dr. Horváth Zsolt az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány szakmai vezetője; jelen volt Dr. Balázs-Földi Emese a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Főiskola adjunktusa; Nagy Lajos az Aura Segítő Kutya Alapítvány kutyakiképzője segítő kutyájával és még sokan mások a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ dolgozói közül, többek között Ferencziné Kun Beáta intézményvezető és Bodnárné Rácz Erika intézményvezető- helyettes is.

Tudásukkal nagyban hozzájárultak olyan ismeretek átadásához, amely nagyfokú segítséget nyújt az ezen a területen dolgozó egészségügyi, pedagógiai, szociális munkatársaknak.

Az előadások megmutatták milyen sokszínű és összetett ez a munka, amit a mindennapokban intézményünk dolgozói végeznek, és amely a sokévi tapasztalat eredménye. Nagyon fontosnak tartják a szakmai tapasztalatcserét, mellyel egymás munkáját tudják segíteni.

Jövőbeni tervek között szerepel, hogy hagyományteremtő módon minden évben egy alkalommal hasonló szakmai napokat szervez intézményünk.

Debreceni Szociális Szolgáltató Központ