Sportnap Rimócon

A Nógrád Megyei Szociális és Gyermekvédelmi intézmények ellátottai szeptember 7-én, Rimócon a Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetségnek köszönhetően nagyszabású sportnapon vehettek részt, amelynek célja a szabadidő egészséges és hasznos eltöltése volt.

A résztvevők csoportképe

A résztvevő intézmények: a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon (Diósjenő), a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon (Bercel), az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet (Ludányhalászi), a pásztói és a szátoki gyermekotthonok voltak.

A szervezők rengeteg programmal készültek. Többek között: labdarúgás, buborékfoci, tollaslabda, asztalitenisz, sorverseny, csocsó, elektromos roller, elektromos segway, kosárra dobás, szivacs kézilabda, tandem és kerékpár. A jelenlévők nagy lelkesedéssel és aktívitással próbálták elsajátítani a számukra kedvező sportágakat és eszközöket. Végül mindenki megtalálta a számára megfelelő elfoglaltságot.

Sportolásra kész fiatalok

A labdarúgásban és a sorversenyben igazi küzdelmek alakultak ki az előzetesen felosztott csapatok között.

Rollerezés

A legnagyobb kihívást az elektromos roller és elektromos segway jelentette. Az energiák pótlására müzlit, croissant, almát és ásványvizet kaptak a versenyzők, amit jóízűen el is fogyasztottak. Szabó Linda, a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény, Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon ellátottja interjút adott életútjáról, a sport szeretetéről, sportbéli eredményeiről és sikereiről.

DSC04141

A sportnapon egy nagyon jól átgondolt, szórakoztató, minden izmot megmozgató programon vehettünk részt, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes élményt nyújtott. Mindenki fáradtan és élményekkel gazdagon térhetett haza. Köszönjük a lehetőséget.