Sikeres a fejlesztő foglalkoztatás a MEREK-ben

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (a továbbiakban: MEREK) által biztosított fejlesztő foglalkoztatásban mozgássérült, megváltozott munkaképességű személyek vesznek részt. Az intézményben mindenki megtalálhatja azt a képességeihez, készségeihez igazodó munkatevékenységet, ami örömet, megfelelő motivációt és elégedettséget nyújt számára, mindezt egy elfogadó, támogató közösségben.

Fejlesztő foglalkoztatás logója

A munkavégzés szerves része az emberi élet teljességének, ezért a MEREK az egyéni fejlődést követő fokozatosság elvének megvalósulásával értékteremtő munkavégzésre törekszik, ezzel is elősegítve a társadalmi re/integrációt. Foglalkozási rehabilitációs munkájuk alappillére az egyéni adottságokra, kompetenciákra, azok fejlesztésére épülő fokozatosság, valamint a munkavégzés kereteinek közelítése a külső munkaerőpiacon megvalósuló keretekhez.

 

A MEREK-ben zajló fejlesztő foglalkoztatás tevékenységi köre széles palettán mozog – idetartozik a papír alapú dísztárgyak, kerámiatárgyak és festett textiltáskák készítése, a bedolgozó jellegű csomagolási munka, az egyéb személyi, háztartási cikkek javítása (pl. mozgást segítő eszközök, kerékpárok javítása), a zöldterület-kezelés, a konyhai kisegítő munka, valamint a recepciós szolgáltatás is. Igényes és minőségi kézműves termékeik egyre szélesebb körben ismertek, idén már több fesztiválon és rendezvényen is lehetőségük nyílt értékesíteni őket.

Az intézmény sokszínű életébe az alábbi, a Főigazgatóság által készített kisfilm nyújt betekintést.

A kisfilm a következő linken érhető el: FEJLESZTŐ FOGLALKOZTATÁS 1. RÉSZ – MEREK

Bővebb információk a fejlesztő foglalkoztatásról:
Fodor-Borza Bianka +36 30 016 7646; fodor.borza.bianka@szgyf.gov.hu Bakos Edina +36 30 565 8920; bakos.edina@szgyf.gov.hu

Kép forrása: MEREK Fejlesztő Foglalkoztató | Budapest | Facebook

SZGYF Esélyteremtési Főosztály

Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás