Sikerek a szentgotthárdi nyilvános vers-és prózamondó versenyen

 A magyar költészet napja alkalmából április 111-én a Szentgotthárdi Szakosított Otthon két lakója, Gyabronka Csaba és Külvári Norbert nevezett a Pannon Kapu Kulturális Egyesület által szervezett nyilvános vers - és prózamondó versenyre, amelyet a városi színházban tartottak. Több kategóriában indultak a versenyzők, így általános iskolás és középiskolás tanulók, illetve felnőttek között mérhették össze tudásukat a résztvevők. Gyabronka Csaba, a Szentgotthárdi Szakosított Otthon lakója nyerte a Pannon Kapu Kulturális Egyesület által szervezett vers és prózamondó versenyt, Külvári Norbert pedig a második helyen végzett.

A két díjazott a díjaival

A rendezvény során számos magyar költőtől, illetve írótól hallott színvonalas verseket és prózákat a publikum. Ellátottjaink a felnőtt kategóriában indulhattak. Gyabronka Csaba, József Attila Eszmélet, míg Külvári Norbert Lackfi János SKODA – DAL című versét szavalta el. Csaba szavalatával I., Norbert pedig II. helyezést ért el a felnőtt kategóriában, melyet a szervezők értékes könyvajándékkal és oklevéllel díjaztak.

Gyabronka Csaba

A zsűri Gyabronka Csabát külön szóbeli dicséretben is részesítette. Ezen felül mindkettőjüket meghívták a soron következő városi kulturális rendezvényekre is. A verseny lezárásaként, a színház aulájában fogadáson vehettek részt a díjazottak, ezzel sikerült levezetni a verseny okozta izgalmakat a résztvevőknek.

Külvári Norbert

Csaba és Norbert az intézményi szinten megrendezett szavalóversenyek állandó helyezettjei, illetve az utóbbi években zsűritagjai is voltak, így számukra ez a délután rendkívüli eseménynek számított, mivel korábban a városi szintű szavalóversenyen nem vettek részt a lakóink. A versenyre a szociális és terápiás csoport munkatársai készítették fel őket. Az elért eredmények hatalmas sikerélményt jelentett számukra, inspirálja őket a jövőre nézve is.
Már ezen a napon számos pozitív visszajelzést kaptak lakóink, amely nagy öröm volt számukra és természetesen az intézmény számára is, hisz ezzel nem csak maguknak bizonyítottak, hanem öregbítették intézményünk hírnevét is a városban.

Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítőinek.

SZGYF-Vas megyei Kirendeltség