Sikerek a Ki mit tud? tehetségkutató versenyen

Budapesten a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza adott otthont a Ki mit tud? országos tehetségkutató vetélkedőnek július 7-én. A rendezvényt a Moravcsik Alapítvány szervezte pszichoszociális fogyatékkal élők részére. A megmérettetésen ellátottaink szép sikereket értek el.

 

Csoportkép középen Bartha Tibor

Az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Ricsei Otthonát Bartha Tibor képviselte kézművesség kategóriában. Tibor szőtteseit a zsűri arany minősítéssel értékelte. Az intézmény számára oly fontos szőttes terítők elnyerték azt a díjat és elismerést, amelyre az ott dolgozók és az ellátottak már hosszú évek óta vártak.

Lengyel Krisztina oklevelét tartja a kezében

Lengyel Krisztina, a Szentgotthárdi Szakosított Otthon lakója Pandémia című filmjével nívódíjban részesült. Krisztina ezzel az alkotásával korábban, az I. Dunántúli Speciális Filmszemlén már különdíjat is kapott. A Szentgotthárdi Szakosított Otthonban a filmes csoport 2017-ben szerveződött. Krisztina a kezdetektől oszlopos tagja a csapatnak, emellett rajzolással és festészettel is már régóta foglalkozik, önálló kiállítása is többször volt. Filmje a 2021-es alkotótáborban született, ahol filmes szakemberek is támogatták a munkáját. Lengyel Krisztina alkotói tevékenységét a Szentgotthárdi Szakosított Otthonban az intézmény terápiás munkatársa Gaál Balázs segíti.

Minkét díjazottnak gratulálunk.