Saját termesztésű zöldség kerül a gyerekek asztalára

Megérett a retek a Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye Fenyő Lakásotthonában.

Kertészkedés

A bakonyszentkirályi Fenyő lakásotthonban nevelkedő gyermekek már tavasztól ismerkednek a zöldségtermesztéssel. A lakásotthon munkatársai mindenkinek segítettek kialakítani egy parcellát, ahol aztán napi szinten gondozzák, öntözik a veteményesüket. Az ágyásokba vetettek sárgarépát, borsót, hagymát, salátát, paprika- és paradicsompalántát, valamint kedvencükből, a retekből is több fajtát ültettek.

Horváth Mónika gyermekvédelmi asszisztens a kertészkedés fő célkitűzéseként a zöldségfogyasztás népszerűsítését jelölte meg. A saját zöldség termesztésének számos pozitív hatása van. Egyik nagy előnye, hogy ezek a növények szinte kivétel nélkül vegyszermentesen fejlődnek, így járulva hozzá a gyerekek egészséges táplálkozásához. Ugyancsak fontos szempont, hogy a kertészkedés hasznos időtöltés, a szabadban végzett tevékenység számos áldásos hatásával. Nem elhanyagolható az az élmény sem, amikor a gyerekek a saját maguk termelte zöldségekből fogyaszthatnak.

A gyermekek szeretnek a természetben kertészkedni

SZGYF Veszprém Vármegyei Kirendeltség