Rendvédelmi Gyermek- és Sportnap Baranya MGYK módra

A gyermeknap minden évben sok meglepetést is vidámságot tartogat a Baranya MGYK neveltjei számára. Idén sincs ez másképp, számos program várja a fiatalokat május utolsó heteiben. A gyermekeknek szóló rendezvények sorát a Baranya megyei rendvédelmi szervek által életre hívott Rendvédelmi Gyermek- és Sportnap nyitotta 2019. május 21-én a Katasztrófavédelem sporttelepén.

Az eseményen ügyességi feladatok, KRESZ vetélkedők, céllövészet és életmentő helyzetgyakorlatok várták az intézmény 150 neveltjét, kicsiket és nagyobbakat egyaránt. A program koordinátorai nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a közel 10 állomásos pályán minden korosztály megtalálja a számításait, emellett könnyed és játékos formában adaptálja a létfontosságú ismereteket.

A szórakoztatáson túl a tematikus nap kiemelt célja volt a rendvédelmi szervek irányába történő érzékenyítés, a szabályok betartásának és a segítségnyújtás fontosságának hangsúlyozása.

A rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem által vezényelt feladatokat 15-20 fős csoportokban teljesítették a neveltek, a sikeres gyakorlatok után eredményeikhez mérten pontozták a teljesítményüket. A rendezvény végén természetesen senki sem távozott üres kézzel: oklevelet, érmet és ajándékcsomagot is kaptak a szorgalmas és ügyes fiatalok, de a szervezők is meglepetésben részesültek a gyermekek kézműves alkotásai révén. Finom falatokban sem volt hiány, az ebéd során ízletes pizzaszeletek mellett merültek önfeledt beszélgetésbe a gyermekek és a felnőttek.

A rendvédelmi szervek kezdeményezése nagy sikert aratott, sok maradandó, vidám és hasznos élménnyel gazdagodtak a Baranya MGYK gondozottjai és munkatársai.

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat ezúton is köszönetét fejezi ki a Baranya megye biztonsága és épsége felett őrködő rendvédelmi szervek nagylelkű támogatásáért és mindenkori segítő munkájáért!

A program megvalósításában közreműködtek:

– Országos Mentőszolgálat
– Baranya Megyei Rendőrkapitányság
– Magyar Honvédség
– Magyar Tűzoltó Szövetség
– Büntetés-végrehajtás
– Közterület-felügyelet
– Baranya Megyei Polgárőrség
– Katasztrófavédelem
– Baranya Megyei Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület, Mediterrán Motorosok


SZGYF Baranya Megyei Kirendeltség