Rendhagyó karácsonyi vásár nyílt Budapesten

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett fejlesztő foglalkoztató intézmények termékeit, vagyis fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásár nyílt hétfőn a főigazgatóság 13. kerületi, Visegrádi utca 49. szám alatti, budapesti épületében.

A termékek a társadalmi esélyteremtés és esélyegyenlőség nagykövetei, amelyek kivétel nélkül egyediek – fogalmazott a vásár megnyitóján Benedek István Zsolt, az intézmény főigazgatója.

Benedek István Zsolt

Különlegesek, mert többször, több embernek okoznak örömet, mint a bolti tömegáruk – tette hozzá, majd kifejtette, hogy örömet okoznak az ellátottaknak, mert visszaigazolást kapnak arról, hogy ők is képesek olyan hasznos és szép dolgokat készíteni, amit mások szívesen megvásárolnak, és örömet okoz a vásárlónak is, mert szép, minőségi termékhez juthatnak úgy, hogy egy jó, emberi célt támogatnak.

  

Az idén hatodik alkalommal megrendezendő vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő – intézmény hozta el a termékeit. A rendezvény december 13-ig látogatható a nagyközönség számára.A kínált termékek között kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket találhatnak a vásárlók.

 A szöveg forrása: hvg.hu/MTI