Rendhagyó bűnmegelőzési program Bakonyoszlopon

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Eszterházy György Gyermekotthona és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya rendhagyó programot szervezett a bakonyoszlopi gyermekotthon lakóinak. A bűnmegelőzés napja, illetve a közelgő húsvéti ünnepek alkalmából 2022. április 12-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai – Futtató Norbert rendőr alezredes bűnmegelőzési osztályvezető, Herczeg Alexandra rendőr őrnagy és Vida Kornélia rendvédelmi igazgatási alkalmazott – ajándékokkal teli gépkocsikkal érkeztek.

Kisgyerek szemvizsgálat közben

A Veszprém megyei rendőrök édességeket, társasjátékokat, rajzeszközöket, bűnmegelőzési játékokat és különböző láthatóságot elősegítő közlekedésbiztonsági eszközöket hoztak ajándékba. A gyerekek nemcsak játékokat és édességeket, hanem a bűnmegelőzés szempontjából hasznos tanácsokat is kaptak a szakemberektől.

Faültetés

Az intézet lakói a rendőrség munkatársaival közösen „kívánságfát” ültettek a volt Esterházy-kastély parkjában. A fácska gyökere alá helyezték el kívánságaikat és pozitív gondolataikat annak reményében, hogy azok a bokor növekedése közben abban testesülnek meg, és válnak valóra.

Lufik elengedése

Az est befejezéseként, sötétedést követően az esemény különlegessége a világító lufik felengedése osztatlan sikert aratott a résztvevők körében.A program nemcsak izgalmas és színpompás elfoglaltsággal szolgált, de értékes tanácsokkal is gazdagította a gyermekeket.


SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség