Rendezvénysorozattal emlékeztek a jubileumi évfordulóra Veszprémben

Három napos jubileum rendezvénysorozattal emlékezett a a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai Fogyatékos Személyek Otthona fennállásának 70. évfordulójára.Az ünneplést az első napon kulturális fesztivállal nyitották meg, amelyre az Intézmény telephelyein élő ellátottak színjátszással, verssel, tánccal, zenével készültek, egyénileg és csoportosan is.

Az ebédet követően a Pápai Vadvirág Néptáncegyüttes közreműködésével táncházban ropták a lakók.

A második napon szakmai vetélkedőn vettek részt a társintézmények munkatársai, akik hét csapattal neveztek a versenyre. A Fejér és Komárom-Esztergom megyéből, valamint az Intézmény telephelyeiről érkezett csapatoknak a délelőtt során szakmába vágó feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek során megmutathatták szakmai tudásukat a zsűrinek, valamint egymás között tapasztalatokat cserélhettek.


A harmadik nap délelőttjén szentmisét tartottak az Intézmény udvarán, amit a Veszprémi Főegyházmegye Karitász igazgatója, Szijártó László atya celebrált. A misén részt vettek a lakók és az iIntézmény munkatársai is, akik együtt imádkoztak a jelenlegi és lakókért és azokért, akik már nem lehetnek közöttünk.

A misét követően koszorút helyeztek el az Intézmény parkjában felállított keresztnél.

A három napos programsorozat a pápai Szent József Kápolna és Közösségi Házban ért véget, 150 vendég részvételével, egy gálaest keretén belül. Az est kezdéseként a vendégek egy kisfilmet tekintettek meg az otthon elmúlt 70 évéről, majd ezt követően Rybár Judit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Hanich Ferenc intézményvezető gondolatait követően került sor a „Mindenki más, mindenki másképp értékes” címmel kiírt rajz- és fotópályázat díjainak átadására.

A díjátadásokat követően ünnepi műsorral készültek az otthon lakói. Ezt követően a Brezza di Barocco kórus műsora, valamint a Con Spirito Quartet összeállítása szórakoztatta a közönséget.

Az ünnepi műsor végeztével pohárköszöntőt mondott Bernáth Ildikó asszony, a Támogatott Lakhatás Nagykövete. A gálaest állófogadással ért véget.

SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltség