Regionális szakmai nap és vásár Zalaegerszegen

Fejlesztő foglalkoztatással kapcsolatos regionális szakmai napot és vásárt rendeztek Zalaegerszegen május 13-án. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban megtartott rendezvényen tizenöt szociális intézmény mutatta be a fejlesztő foglalkoztatás terén elért eredményeit, emellett a résztvevők a tapasztalataikat is megosztották egymással.

Galéria 0

A programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége és a Humán-TéKa Kft. szervezte. A konferenciára több mint negyvenen látogattak el, akik Zala, Vas és Somogy megye szociális intézményeiből érkeztek, és a helyi jógyakorlatokat mutatták be a többieknek.

A szakmai nap egyik előadója beszél

A résztvevőket Gulyásné Belinszky Ilona, az SZGYF megyei koordinációs osztályának osztályvezetője köszöntötte, és örömét fejezte ki amiatt, hogy Zalaegerszegen találkozhatnak a szakemberek. A házigazda szerepét a magyarszerdahelyi Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény töltötte be. Baranyai Tamás, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény megbízott intézményvezetője elmondta, hogy a fejlesztő foglalkozások célja, hogy az intézményekben lakó ellátottakat a készségeiknek, képességeiknek megfelelően vonják be olyan folyamatokba, amely leköti, érdekli őket. Egyfajta motivációs cél, terápiás út ez, miközben az ellátottak hasznos termékeket hoznak létre.

Galéria 7

Vásári portékák

A lakók a fejlesztő foglalkozások során nemcsak kerámiát, szőttest készítenek, hanem a mindennapi munkában, a takarításban, valamint a parkgondozásban is részt vesznek. A szakmai nap után a művelődési központ előtti téren kilenc intézmény kínálta termékeit a vásáron.


SZGYF-Zala Megyei Kirendeltség