Regionális asztalitenisz-verseny Bélapátfalván

Hét sportegyesület játékosai vettek részt az egykori bélapátfalvai sportszakember, Kormos István nevét viselő regionális asztalitenisz-versenyen február 19-én. A tradicionális sporteseményt évek óta közösen rendezi a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) és a Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás intézmény.

 

Meccs a tornateremben

A megmérettetésnek helyszínt biztosító Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermébe idén Békéscsabáról, Budapestről, Edelényből, Putnokról, Szigethalomról és Tordasról is érkeztek versenyzők, kikhez a rendező intézmény játékosai is csatlakoztak. Az eseményt Dobi Zoltán, az MSOSZ asztalitenisz szakágvezetője nyitotta meg, és a szakmai lebonyolításért is ő felelt.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség 1989 óta szervezi az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját. A résztvevőket Varga Sándorné, a rendezvény lebonyolítását támogató Jó Szándék Alapítvány elnöke köszöntötte. A jó hangulatú, izgalmas összecsapásokat hozó találkozón a legjobb csapatnak járó kupát az érdi székhelyű FOGÓCSKA sportegyesület nyerte el.

Emlékkupák az asztalon

A legsikeresebb versenyzők a divíziókon belül érmeket kaptak, s különdíjként emlékkupákat is átvehettek a Fogyatékkal Élők Heves Megyei Sportszövetsége jóvoltából. A díjak átadásakor Tóth Erzsébet, Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás intézményvezetője gratulált a versenyzőknek és felkészítőiknek.

SZGYF-Heves Megyei Kirendeltség