Projektzáró rendezvény Putnokon

Augusztus 28-án rendezték meg a „Kilátás – kiváltás Gömörben” – Putnoki Foglalkoztató és Rehabilitációs Otthona ápolást-gondozást igénylő ellátottak férőhelyeinek kiváltása című, EFOP-2.2.2-17-2017-00020 azonosító számú projekt zárórendezvényét.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 525 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósult beruházása segítségével az intézmény 60 lakója kapott már korábban esélyt közösségi alapú, családias lakókörnyezetbe történő beköltözésre.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 525 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósult beruházása segítségével az intézmény 60 lakója kapott már korábban esélyt közösségi alapú, családias lakókörnyezetbe történő beköltözésre. Az ellátottak elhelyezésére öt korszerű, 12 férőhelyes új építésű lakóépület készült Putnokon a Dienesfalvi utcában.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott Csillagvirág Integrált Szociális Intézmény Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye székhelyén most elkészült a szolgáltató központot is, ahol étkeztetés, nappali ellátás, támogató szolgáltatás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás vehető igénybe. A szociális szolgáltató központ az alapszolgáltatások nyújtásán túl, fejlesztő foglalkoztatás keretében biztosít munkalehetőséget a lakók részére. A szolgáltatásokat nem csak a támogatott lakhatásban élő ellátottak, hanem a térség lakossága is igénybe veheti.

A szolgáltatásokat nem csak a támogatott lakhatásban élő ellátottak, hanem a térség lakossága is igénybe veheti.

A projektzáró rendezvényen köszöntőt mondott Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Tamás Barnabás Putnok város polgármestere és Virányiné Szabó Zsuzsanna kirendeltség igazgató. Mindannyian hangsúlyozták a közös összefogás jelentőségét, mely elősegítette a projekt megvalósítás sikerességét. A Csillagvár Integrált Szociális Intézmény Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye ellátottjai színvonalas, zenés-verses előadással készültek, mely színesítette a rendezvényt.


Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kirendeltsége