Osztozót tartottak Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltséghez tartozó intézményeink munkatársai december 2-án Szolnokon, a Damjanich János Múzeum konferenciatermében tartották a lelkigondozással foglalkozó Osztozó-fórumukat.

Az összejövetel szervezői – Sőregi Katalin kirendeltségigazgató és Major Angéla referens ­– tudatosan választották ezt a helyszínt, ahol a város lelki életét alapvetően meghatározó ferences rendről nyílt időszaki kiállítás, amit az Osztozó végén meg is tekintettünk. A gondolatindító impulzusokat négy meghívott beszélgetőpartner adta, akik pódiumbeszélgetés keretében, Késmárki Zsolt, a Főigazgatói Iroda munkatársa moderálásával beszéltek saját lelkigondozói szolgálatukról, a rájuk nagy hatást gyakorló mesterekről, felemelő vagy szomorú történetekről, amelyeket praxisuk során megéltek.

 

Győri Péter Benjámin, a Dél Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese, a Szolnoki Evangélikus Egyház lelkésze, Kiss Istvánné, kórházi lelkigondozó, Forika Attila, fejlesztő pedagógus jelentették az első „lélek-kört”, majd Kovács Anett Beáta, a mezőtúri Református Idősek Otthon igazgatója osztotta meg tapasztalatait arról a folyamatról, ahogyan az állami fenntartásból református egyházi intézménnyé váltak. Mindegyik meghívott, gyakorlott, gondolatait jól átadni is  tudó igazi elmélyült szakember volt, akik jól sikerült, interaktív beszélgetésre indították a megjelent huszonöt munkatársunkat. A megye és Szolnok városa nem könnyű terep a lelkiség szempontjából; kevesen, de erős önazonossággal vannak jelen azok, akik ezt a munkát intézményeinkben segítik. Köszönet érte nekik, és mindazoknak, akik őket támogatják. Néhány fotó az eseményről:

  

 

  

 

SZGYF Főigazgatói Iroda