Osztozót tartottak Somogyban

Az Osztozó – Lelkigondozók fóruma első őszi találkozóját szeptember 17-én tartották somogyi kollégáink a kirendeltség nagytermében. Mivel a lelkigondozás, a hitélet és vallásgyakorlás ellátottjaink alkotmányos joga és sokak személyes igénye, ez a terület is az élet és a szakmai munka része, amelyre külön figyelem irányul.

somogy02

A mindennapok során a találkozásokon és a segítő kapcsolatokon keresztül gyógyulunk, és a vallásosság, a hit megélése – a kutatások szerint is – a lelki egészség egyik alapja. Ezt támogatják azok a munkatársaink, akik ebben segítséget nyújtanak.

Lőrincz Sándor társadalmi kapcsolatokért felelős referens vezetésével – tapasztalatcsere keretében – valamennyi intézményből egy-egy munkatárs adott tájékoztatást aktualitásokról és tervekről. A személyes beszámolók után – egyfajta továbbképzésként – meghívott előadó, dr. Rumszauer Miklós főiskolai tanár, püspöki helynök tartott beszélgetéssel egybekötött előadást „Okkultizmus, ezotéria, valláspótlékok” címmel, amelyben azokat a tévutakat mutatta be szemléletes módon, amelyek korunk emberének jó szándékú, de mégis hibás lelki-spirituális útkeresését jellemzik, és amelyek munkatársainkat, ellátottjainkat is érinthetik.

Osztozo kaposvar

A test-lélek-szellem hármas dimenziójában vázolta fel az élet értelmét kereső ember csapdahelyzeteit és a lehetséges megoldásokat, válaszokat a lelkigondozás szemszögéből. Előadása a jelenlévőket is megmozgatta: számos kérdés, személyes élmény került elő a dialógus során. A somogyi lelkigondozók következő találkozóját novemberben Kéthelyen tartják.

SZGYF Főigazgatói Iroda