Országos zárórendezvény Csákváron

December 5-én a Fejér vármegyei Csákváron tartotta év végi zárórendezvényét a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, ahol főosztályvezetők, kirendeltségvezetők, valamint intézményvezetők is találkozhattak egymással. A szakmai előadások mellett egy színházi produkció is helyet kapott a programban.

csakvar n1

Reggel 9 órától érkeztek a vendégek a csákvári Rátonyi Róbert Színház épületébe, ahol egész napos rendezvény vette kezdetét az SZGYF mintegy 150 munkatársa részvételével. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Csizi Péter helyettes államtitkár, Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere, valamint Tessely Zoltán, Fejér vármegye országgyűlési képviselője is.

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF főigazgatójának előadása

A délelőtt folyamán szakmai és szakmapolitikai előadások, beszédek hangzottak el. Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató asszony értékelte végéhez közeledő évet, a kirendeltségeken és intézményekben végzett munkát, valamint számba vette a 2024-ben és hosszabb távon várható feladatokat. Ezt követően Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár vette át a szót, méltatta a szociális szférában dolgozók erőfeszítéseit, és támogatását fejezte ki a munkatársak számára. Megjegyezte, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés a segítő szakmákhoz köthető alapképzések iránt, ami a minőségi utánpótlás garanciáját jelentheti.

csakvar n2

A rendezvény délutánján kötetlenebb programokon vehettek részt a kollégák. Az ebédről visszatérőket a színház előterében a Mikulás várta, néhány apróbb figyelmességgel, majd az elismerő szavaké volt a főszerep. Bár az elmúlt időszakban az SZGYF kirendeltségein és központjában is kitüntették a kiemelkedően teljesítő kollégákat – a szociális munka napja, illetve a Főigazgatóság 10 éves fennállásának alkalmából –, most, az évzáró rendezvényen is sor került a kiváló munka elismerésére.

Rehák Jánosné, Gróf Ilona és Gábris Andrea egyaránt több évtizedes munkájuk előtti főhajtásként hallgathatták meg szakmai életútjuk összefoglalását, és vehették át a főigazgatói oklevelet és ajándékokat, főigazgató asszonytól és Tessely Zoltán képviselő úrtól. Ugyancsak elismerő oklevelet kapott Joó Aranka szakmai főigazgató-helyettes. Tessely Zoltán méltató szavai mellett megköszönte, hogy a rendezvényt Pannónia szívében, Csákváron tartják a szociális szféra képviselői.

csakvar n3

Mágnás Miska

Az eseménydús nap zárásaként a résztvevők a csákvári Rátonyi Róbert Színház művészeinek előadásában tekinthették meg a Mágnás Miska című operettelőadást.

SZGYF Szervezetfejlesztési Osztály