Országházban jártunk

A Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Törökméz Lakásotthonának lakói a Belügyminisztérium Rendvédelmi- és Pályaorientációs napi vetélkedőjén dobogós helyezést értek el, amelynek köszönhetően élményprogramban részesültek. Az úticél nem volt más, mint az Országház, amelyet a gyermekek eddig csupán kívülről láthattak.

Az úticél nem volt más, mint az Országház

Már a buszban is érezni lehetett a gyermekek izgalmát, és ez a csoport megérkezése után csak fokozódott. A hűvös időtől kissé vacogva, de annál nagyobb lelkesedéssel járták körbe az Országház épületét. A fázós arcpírokra gyógyír volt, hogy a séta végére a nap is kisütött, lehetőséget adva a gyermekeknek tavaszi képek készítésére a patinás háttérképpel.

A Látogatóközpontból indultunk el egy közel 45 perces sétára, bejárva az Országház legszebb helyiségeit, a XVII-es városi lépcsőházat, a Főrendiházi üléstermet és társalgóját, valamint a Kupolacsarnokot, ahol a magyar Szent Koronát és a koronázási jelvényeket tekintettük meg a gyermekekkel. Mindenki ámulattal hallgatta az idegenvezető részletes tájékoztatását az épületről és a termek történetéről. A körbevezetés végén egy modern közösségi térbe értünk, ahol interaktív eszközökön keresztül tovább mélyíthettük ismereteinket az ország házáról.

XVII-es városi lépcsőház

A gyermekek elmondása szerint nagyon hamar eltelt a 45 perc, szívesen töltöttek volna még több időt az épületben. A látogatás maradandó és életre szóló élményt nyújtott számukra, ennél szebb és jobb nyereményben nem is részesülhettek volna!

Köszönjük a lehetőséget!

Pest Vármegyei Kirendeltség