ORFK Közlekedésbiztonsági vetélkedő Budapesten

Május 6-án az Országos Rendőr-Főkapitányságon megrendezett Közlekedésbiztonsági vetélkedőn a Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye csapatát az intézményből 10 gyermek képviselte a bakonyoszlopi gyermekotthonból és a bakonyszentkirályi lakásotthonokból.

Témája miatt elsődleges célcsoportja a gyermekotthonban élő, potenciálisan veszélyeztetett fiatalok.

A Veszprémi Rendőrkapitányság két munkatársa kisbusszal szállított fel bennünket Budapestre, ők kisérték csapatunkat az egész program folyamán. A hosszú út után jólesett a szervezők által kikészített finom pogácsa és frissítő. A megnyitót követően délelőtt a „Kiállok érted” c. színházi előadást tekinthettük meg. A műsor és az azt követő, hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. Témája miatt elsődleges célcsoportja a gyermekotthonban élő, potenciálisan veszélyeztetett fiatalok. Az előadás mély tartalmat feldolgozó, magával ragadó volt, mely mindvégig lekötötte a közönség figyelmét.

A vetélkedőn a csapatok egy tesztet töltöttek ki, mely a kerékpáros közlekedés témájában tartalmazott könnyebb, illetve nehezebb kérdéseket. Volt olyan, amely komoly fejtörést okozott, de összességében úgy éreztük, hogy a kérdések többségére sikerült helyes választ adnunk. A finom ebédet követően figyelemfelkeltő közlekedésbiztonsági előadásnak lehettünk szem- és fültanúi, sok új és érdekes információval gazdagodtunk ezen a programon is.

A gyermekek részére szimulátor-játékok is rendelkezésre álltak, melyet többségük ki is próbált.

A gyermekek oklevelet vehettek át

Az egésznapos programot az eredményhirdetés zárta, melyet mindnyájan izgatottan vártuk. Boldogok és elégedettek voltunk, amikor kihirdették, hogy a 19 csapatból a 6. helyezést értük el. Az oklevél mellé vásárlási utalványt is kaptunk ajándékba, melyből terveink szerint a gyermekeknek hátizsákot fogunk vásárolni.

Remek hangulatú, élményekkel teli, tartalmas programnak lehettünk részesei. Dicséret illeti a résztvevő gyerekeket, ügyesek és fegyelmezettek voltak.

Büszkék vagyunk rájuk!

Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Veszprém Vármegyei Kirendeltség