Nyugdíjba megy 16 év után a vezető

Nyugdíjba vonulása alkalmából elismerő oklevelet, valamint Fejér megye ezeréves fennállása alkalmából készült Millenniumi emlékérmet adományozott a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Deresné Tanárki Máriának.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője 16 éven keresztül állt az intézmény élén, kedden tölti utolsó munkanapját hivatalában. Ebből az alkalomból köszöntötte és köszönte meg munkáját Molnár Krisztián hétfő reggel. „Miután már megkapta a Pápay Ágoston Díjat, a megyében elérhető legmagasabb elismerést, amit szociális területen adományozni lehet, ezért most „csak” elnöki elismerő oklevélben tudom részesíteni, valamint átadni neki azt a korlátozott darabszámban készült Millenniumi emlékérmet, amelyet csak a legkiválóbbak mondhatnak magukénak”, mondta a megyei közgyűlés elnöke. A megye 2012-ig volt az intézmény fenntartója, de Molnár Krisztián azt követően is számos formában dolgozott együtt a nyugdíjba vonuló intézményvezetővel, aki 2004 óta töltötte be ezt a pozíciót. Már az ő szakmai előkészítésével alakították át a Gyermekvédelmi Központot, amely 2007-ben vált integrált intézménnyé, összevonva a megyei lakás-, és gyermekotthonokat és a megyei szakszolgálatot. Deresné Tanárki Mária szerint ez a felállás kiállta az idő próbáját, hiszen 13 éve egymást segítve működnek az intézmény részei, amellyel kapcsolatban így fogalmazott: „Mindannyian törött szárnyú angyalok vagyunk és ahhoz, hogy repülni tudjunk, meg kell fogjuk egymás kezét”.
Az évek során az intézményvezető munkásságát, kitartását, elhivatottságát és eredményeit nem csak megyei, de állami szinten is több díjjal és kitüntetéssel ismerték el Deresné Tanárki Mária december 31-ig lesz állományban, de a mindennapi munkavégzésben már nem vesz részt. Munkáját egyelőre az általános intézményvezető-helyettes, valamint a nevelési helyettes veszi át addig, ameddig a kiírásra kerülő pályázaton kiválasztják az utódját. Úgy tervezi azonban, hogy szakmai tudásával és tapasztalatával nyugdíjasként is segíti a gyermekvédelmet.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: regionkormanyzat.szekesfehervar.hu