Nyitott kapuk – Nyertes pályázatok díjátadója

A koronavírus-járvány idején felerősödött az ellátottakat érintő bezártság és elszigetelődés, ezért rendkívül fontossá vált a családi és egyéb személyes kapcsolatok helyreállítása, valamint a településszintű lokális mikroközösségi együttműködések kialakítása. Azok a kollégák, akik az ellátottak magányának oldásáért, felszámolásáért sokat tettek, rendkívül nemes feladatot végeztek, hiszen ezzel segítették a pandémia utáni Magyarország újraindulását.

Czibik Norbert András főigazgató köszönti a jelenlévőket

E fontos küldetés okán kiemelt feladatként definiáltuk a társadalmi és intézményi integrációt a bentlakásos intézményekben élő ellátottak életminőségének javítása érdekében. Ezért az Esélyteremtési Főosztály 2021. évben meghirdette a Nyitott kapuk elnevezésű pályázatot, amely 2022. április 27-én díjátadó ünnepséggel zárult. A pályázat a Főigazgatóság fenntartásában lévő intézmények szociális szakemberei által használt bevált és új módszerek bemutatására szolgált.

A pályázat célja az volt, hogy a munkatársak bemutathassák, hogy az egyéni esetvitel során milyen eszközöket és módszereket alkalmaznak, illetve a csoportfoglalkozások tematikájának összeállításánál milyen típusú szakmai elemeket részesítenek előnyben az ellátottak egyéni, lokális és társadalmi szintű reintegrációs folyamatának támogatása során.

A díjazottak okleveleiket a kezükben tartják

A felhívásra jelentős számú pályamű érkezett. A pályázatok bírálatánál értékelésre került azok eredetisége, újszerűsége, a program hatékonysága, a célcsoporti célzottság és az összehangoltság. A díjakat Czibik Norbert András főigazgató úr adta át.

Hidak a magányosság szakadéka felett elnevezésű pályázat nyertesei:

1. helyezett: Boros Zsolt (Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Ásotthalmi Részlege)

2. helyezett: Csabai Zoltán (Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthona)

3. helyezett: Balogh-Goldner Adrienn (Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Kirendeltség „Borostyán” Lakásotthon, Harka)

Különdíjasok:

Kocfánné Máté Ildikó (Zala Megyei Szivárvány ESZI Aranyág Otthona, Bázakerettye)

Schlesinger László (Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi Részlege)

Knausz Szonja és Szabó Júlia (Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok)

Farkasné Németh Ibolya (Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi Részlege)

A Főigazgatóság a díjátadó megrendezésével azt az üzenetet is közvetíteni kívánta, hogy kiemelkedően fontosnak tartja a pályázók tehetségét és azt a munkát, amelyet a beérkezett alkotások létrehozására fordítottak.


SZGYF Esélyteremtési Főosztály
Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztály

Fotó: Cserdi Dóra