„Nyári zsongás” közösségi nap Andornaktályán

Verssel, tánccal, tréfás játékokkal köszöntötték a berobbanó nyarat a Heves Megyei Aranyhíd ESZI Andornaktályai Szociális Otthona lakói július 1-jén. Hosszú hónapok után a kapukat szélesre tárták, „Nyári zsongás” címmel szerveztek közösségi napot, melyre hozzátartozókat, barátokat, más intézményekből fogyatékossággal élő sorstársakat, civil szervezeteket valamint a településen élőket is meghívták.

arany450 2

A program Orsi zenés tornájával indult.  Zelk Zoltán Három nyúl című versét Kiss Aurél adta elő, derűs pillanatokat szerezve a torna után megpihenő hallgatóságnak. A Kaláris néptánccsoport, mely a járvány idején alakult nyolc lakó részvételével, dunántúli ugróssal debütált, a produkciót a nézők vastapssal jutalmazták.

 Táncosok

Ezután vidám játékok következtek Csillával: vízcsurgató, vízhordozó, vízmerő, almaszedő, kincskereső és kupakgyűjtő feladatokat kaptak a versengő csapatok. A nap fénypontja az egzotikus hüllőkiállítás volt, melyen a madárpókot, a kígyókat és a szakállas agámákat a bátrabbak meg is foghatták a Terra Band civil szervezet jóvoltából.

Egy teknőc

 

A szervezet tagjai az állatok élőhelyeiről, tulajdonságairól is sok érdekességet elárultak az érdeklődő közönségnek. A nap folyamán a lányok csillámtetoválást, arcfestést kérhettek, a fiúk papírsárkányt készítettek és eregettek.

Látványos volt Endre futball- és zsonglőrelemek ötvözetét tartalmazó freestyle focibemutatója is.  A remek rendezvényt az utcai futball egyik ágának, a Panna focinak a bemutatása zárta.

Futballozó fiú

SZGYF Heves Megyei Kirendeltség