Nyári táborok a Szabolcs-Szatmár Bereg megyében élő gyermekek részére

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ Tiszadobi Szakmai Terület Berkesz – Nyíregyháza-Nyírszőlős lakásotthonaiban élő gyermekek és a Mátészalkai Szakmai Terület Seres, illetve Komádi csoportja kihasználták a nyári vakációt és élményekben gadag kirándulásokat tettek a szomszédos megyékbe.

 

A találkozó egyik fellépője előadás közben

A Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ Tiszadobi Szakmai Terület Berkesz – Nyíregyháza-Nyírszőlős lakásotthonok július 8-11. között Szarvaskőn táboroztak huszonkét gyermekkel. Felmentek a kilátóba is, ahonnan csodás panoráma nyílik Szarvaskőre és a Bükki-fennsíkra. A gyerekek végigjárták a tanösvényt, túráztak az erdőben. Elutaztak Szilvásváradra, ahol a Szalajka-völgyben felsétáltak a Fátyol-vízesésig. Őzikét etettek, megtekintették a 2022-ben felállított Kárpátok őre fából faragott faszobrot. Kisvonatoztak. Este zenés táncos programmal zárták a napot.

Fiúk csoportképe a cserépfalui református templom előtt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ Mátészalkai Terület Seres csoportja hat gyermek és két felnőtt kísérő részvételével július 16-19. között Cserépfalun táborozott. A helyszínen tágas udvar, játékok (lengő teke, csocsóasztal, pingpong) adtak lehetőséget minden nap az aktív játékra. A kellemes időjárás alkalmas volt a túrázásra. Megnézték Cserépfalu templomát, majd felmásztak az Ördögtoronyhoz, onnan megcsodálták a tájat. Közel húsz kilométeres gyalogtúrát tettek, útközben megnézték a borospincéket, szőlőültetvényeket. Strandolásra is volt lehetőség, ahol a gyerekek sokat csúszdáztak, élvezték a kellemes programot. Minden nap közösen főztek. Gazdag négy napot töltöttek a csodálatos Cserépfalun.

Gyerekek csoportképe Egerben a Dobó István-emlékmű előtt

A Mátészalkai Szakmai Terület Komádi csoportja július 18-21. között a Heves megyei Felsőtárkányban táborozott nyolc gyermekkel. Ellátogattak Egerbe, ahol megtekintették a város nevezetességeit: a Dobó teret, a várat, a minaretet, az érseki palotát, a bazilikát. Nagy élmény volt a gyermekek számára az egyetem csillagvizsgálójában tartott interaktív előadás és a magasból eléjük táruló város látványa. Strandolásra is volt lehetőség Egerben, ahol önfeledten, boldogan fürdőztek a gyermekek. Szilvásváradon a Szalajka-völgyben is eltöltöttek egy napot, ahol kisvasúttal felmentek a Fátyol-vízesésig, majd egy hosszú túra keretében felsétáltak az ősember barlangjához. A visszafelé vezető úton a Bükki Nemzeti Park szépségében gyönyörködtek. Az estét közös bográcsozással fejezték be.


SZGYF-Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kirendeltség