Nevelőszülők toborzó napja Békéscsabán

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Befogadlak nevelőszülői országjárás” részeként április 30-án Nevelőszülői toborzó nap került megrendezésre Békéscsabán. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Dr. Simon Attila István szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár.

A megjelent nevelőszülőket, gyerekeket és érdeklődőket Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója köszöntötte házigazdaként, majd Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára hívta fel a figyelmet a nevelőszülői hivatás fontosságára, fejezte ki a kormány szándékát az iránt, hogy minél több gyermek nevelőszülői, szerető-gondoskodó családba kerülhessen.

A „Befogadlak” program lényege a lehető legtöbb új nevelőszülő toborzása. Békés megye négy hálózatánál összesen 155 nevelőszülő dolgozik, ami országosan kiemelkedő.
A rendezvényen a „Lehetetlen nincs” című országos rajz- és kisfilm pályázatának megyei díjátadójára is sor került, ahol 3 korcsoportban 8 alkotást díjaztak.

A díjátadást követően egy nevelőszülő és 2 nevelőcsaládnál nevelkedő gyermek osztották meg gondolataikat a nevelőszülőségről, nevelőcsaládjukról, majd a gyermekek saját verseiket adták elő a közel 400 fős hallgatóságnak. Programunkat színesítette az Aranypáva- és Varázscsepp-díjas Balogh duó (Tibor és Norbert) citera zenéje; öccsük, a szintén Varázscsepp-díjas Balog Balázs citera előadása, valamint ápoló-gondozó otthoni ellátottunk, Jónás Zoltán és fejlesztő pedagógusa által elénekelt népdal. Az ellátottak zenei műsorát követően a rendezvényt végül Oláh Gergő várva-várt koncertje zárta, nagy sikerrel!


SZGYF Békés Megyei Kirendeltség