Névadó ünnepség Dákán

2023. április 20-án névadó ünnepséget tartottak a Veszprém vármegyei Dákán, ahol az ünnepi műsor mellett faültetés is szerepelt a programban.A Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye és telephelyeinek új elnevezése különleges apropóul szolgált, hogy a telephelyeken élő ellátottak és az intézmény munkatársai egy emlékezetes napot töltsenek együtt.

Minden telephely az új nevéhez valamilyen formában kapcsolódó produkcióval készült az alkalomra.

A jeles nap alkalmából szervezett rendezvényen köszöntőt mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, majd az integrált intézmény telephelyein élő ellátottak és az őket segítő mentálhigiénés szakemberek műsora következett. A változatos produkciók között láthattunk rövid színdarabot, táncos-zenés és gitárral kísért énekes előadást, de vers és próza is akadt a műsorszámok között. Minden telephely az új nevéhez valamilyen formában kapcsolódó produkcióval készült az alkalomra.

Az ünnepi műsor után Hanich Ferenc intézményvezető felkérte dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt és Horváthné Szabó Andreát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Vármegyei Kirendeltségének igazgatóját, valamint a telephelyek részlegvezetőit és a jelen lévő ellátottakat, hogy a névadó fákat ültessék el az intézmény parkjában.

A névadó fák elültetése

A fákat dr. Udvardy György érsek, a Veszprémi Főegyházmegye Főpásztora szentelte és áldotta meg, valamint Salgó Ferenc, az intézmény lelkipásztora, ifj. Márkus Mihály esperes és Mitykó András evangélikus lelkész is áldást mondott.

A fák megszentelése

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dáka és Nyárád polgármestere is. A névadó ünnepség záróakkordjaként, az ünnepi ebéd előtt Horváthné Szabó Andrea igazgató asszony mondott pohárköszöntőt az egybegyűlteknek.

Forrás: Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye honlapja

Baranya Vármegyei Kirendeltség