Négynapos jubileumi karácsonyi vásár az SZGYF-ben

„17 megye 26 intézménye állít ki a következő néhány napban. Ők szimbolizálják azt a 3000 főt, akik fejlesztő foglalkoztatásban vesznek részt az SZGYF által fenntartott intézményekben.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a fejlesztő foglalkoztatók tizedik, jubileumi vásárát dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója.

Termékek a karácsonyi vásárról

Hosszú idő után, a koronavírus-járvánnyal terhelt időszakot követően személyesen is ellátogathatunk az SZGYF Központ földszinti nagytermében megrendezett jubileumi karácsonyi vásárra.

December 5-től 8-ig, négy napon keresztül árusítják itt termékeiket az ország számtalan pontjáról érkező, fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottak és munkatársak. A kiállított – és vásárlásra kínált – portékák rendkívül sokfélék, a karácsonyi dekorációktól a kosarakon át szőnyegekig, porcelántárgyakig csodálhatjuk meg a műhelyekben dolgozók kreativitását, elkötelezettségét.

Termékek a karácsonyi vásárról

A vásár első napjának reggelén nagy érdeklődés mellett nyitotta meg az eseményt dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója. Köszöntőjében kiemelte, hogy az itt megjelentek nem csupán önmagukat, de a fejlesztő foglalkoztatásban kevésbé látványos tevékenységet – karbantartást, kertészkedést, takarítást – végző ellátottakat is képviselik. „Az ő nevükben is vannak itt, akik ezeket a terméket elhozták ide, Budapestre. Mikor megfogunk egy-egy koszorút, gyertyát vagy kosarat, akkor jusson eszünkbe, hogy ezen termékek mögött mindannyian ott vannak, és azáltal, hogy figyelünk rájuk, azáltal, hogy néhány száz vagy ezer forintot fordítunk ezekre a tárgyakra, őket támogatjuk, nekik adunk hitet, reményt, örömöt és szeretetet – utalt a főigazgató az adventi koszorú négy gyertyájának szimbolikájára.

Dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója köszöntő beszéde

A megnyitón a köszöntő beszédet követően a Bolyai Farkas Gyermekotthoni Központból és József Attila Gyermekotthoni Központ Gyöngyvirág Gyermekotthonából érkező gyermekek adtak színvonalas műsort.

Gyermekek műsora a vásár megnyitóján

A vásár minden nap 9-15 óra között várja az érdeklődőket.

SZGYF Szervezetfejlesztési Osztály