Nagy ölelések a családi pikniken

A somogyi szociális ellátórendszerben nagy hagyománya van annak, hogy családi napon találkoznak egymással az otthon lakói és szeretteik. A hétvégén a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény hívta piknikezni a hozzátartozókat, rokonokat, barátokat, akiket a házigazdák nevében Gelencsér Edit vezetőhelyettes köszöntött.

A somogyi szociális ellátórendszerben nagy hagyománya van annak, hogy családi napon találkoznak egymással az otthon lakói és szeretteik.

Bacsa-Juhász Szilvia, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségének osztályvezetője Reményik Sándor Csendes csodák című versét idézve beszélt az apró örömökről, a „szitáló, halk, szirom-csodákról”, amelyek értelmét adják a létnek, a mindennapok pergő ritmusának. Azt is nyomatékosította: a fenntartó eltökélt abban, hogy továbbra is a béke, a nyugalom, a gondoskodás, a bizalom, és a szeretet szigetei maradjon e kiterjedt intézményhálózat.

A csaknem száz vendég azon túl, hogy magához ölelhette családtagját, bepillanthatott az intézmény életébe. Az otthonlakók mutatós használati és dísztárgyaiból kiállítás nyílt, de a fejlesztő foglalkozásban munkálkodók rongyszőnyegeiből is lehetett válogatni. Kiss Zsuzsanna ápolási csoportvezető gyönyörű énekével örvendeztette meg a látogatókat, három ellátott versekkel köszöntötte a piknik résztvevőit, gitárjáték csendült fel, a szabási részleg két lakója pedig Markos-Nádas-paródiával nevettette meg az alkalmi publikumot.

Az otthonlakók mutatós használati és dísztárgyaiból kiállítás nyílt

A gyerekek ügyességi versenyeken, játszóházban vettek részt, de kreatív kézművesfoglalkozáson is megmutathatták fantáziájukat. Délelőtt s délután több száz palacsinta sült a serpenyőkben, s a jó hangulatban elfogyasztott ebéd után megérkezett a fagyi is.

Fotó: Farkas Balázs
Somogy Vármegyei Kirendeltség