Nagy értékű ajándék érkezett a johannitáktól

Tizenhat raklapnyi, édességekből álló ajándékot adott át a  Főigazgatóság intézményeiben élő ellátottak számára Porcsalmy László, a Johannita Segítő Szolgálat elnöke.

A Németországból érkezett termékek magas minőséget képviselnek,  az adományozási akció pedig évről évre ismétlődik a johanniták és a Főigazgatóság együttműködése keretében: intézményeink évről évre részesülnek a segítő támogatás valamilyen formájában. A szervezet elnökét – köszönete kifejezéseként – hivatalában fogadta Czibik Norbert András főigazgató is.

Az elnök kérdésünkre elmondta: fontos segítő kezet nyújtani a rászorulóknak, és főként a nemzetközi kapcsolataiknak köszönhető, hogy olyan jelentős mennyiségű adományt tudnak gyűjteni, amelyből minden kirendeltségünk kaphat. A Johannita Segítő Szolgálat protestáns hátterű  keresztyén szervezetként kiemelten foglalkozik beteg és hátrányos helyzetű csoportokkal, gyermekekkel, adományokat gyűjt és továbbít, ifjúsági programokat szervez és segíti az időseket, a demenciában szenvedőket. Mivel a magyar tagozat a német rendhez tartozik, a németországi szervezetek támogatása és segítőkészsége évek óta természetes. Számos német tartomány johannita szervezete felkarol egyes területeket, intézményeket, és rendszeres segélyszállítmányokkal támogatja azokat. Ennek a kapcsolatnak része ez a mostani adományozás is.

A Segítő Szolgálat 2001-ben tagja lett a Johanniter International nemzetközi ernyőszervezetnek, amely akkor 13 európai országban működő johannita segélyszervezetet tömörített. Az egyébként kis magyar csoportnak ez hatalmas hátországot biztosított, s egyre bővül az olyan programok sora, amelyek immár szellemi támogatást is jelentenek. Számos közös programban vehetnek részt magyar fiatalok, így is motiválva őket a johannita munkában való részvételre. Jelenleg 10 magyarországi és 6 határon túli szervezet végzi a munka jelentős részét, s további szervezetek alakulása is folyamatban van.

 

SZGYF Főigazgatói Iroda