Művészpalántáink a Kilátó Élményprogram tréningjén alkottak

Az UNICEF és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ (Mátészalka) közötti együttműködés 2018 őszén kezdődött el. A nemzetközi szervezet a Kilátó Élményprogram keretében havonta két alkalommal tart tréninget a gyermekeknek a gondozási helyükön, havonta pedig egyszer külső helyszínen. Évente egy alkalommal tábort is szerveznek. Jelenleg huszonhat gondozott vesz részt ebben a programban.

Emberek körben állnak és összeérintik az ujjaikat

A gyermekeket legutóbb egy kézműves foglalkozás várta a budapesti FessNeki stúdióban. Ennek a stúdiónak a könnyed és alternatív szórakoztatás mellett legfőbb célja az, hogy az ide látogatók kedvet kapjanak az alkotáshoz.

Gondozottjaink saját készítésű vászonképeket festettek különböző eszközök és technikák felhasználásával. Egy adott minta alapján dolgozhattak, de szabadon választott témájú képet is készíthettek.

A már kiállított festmények

A gyermekeket profi festőművész-instruktorok személyre szabott tanácsokkal segítették műveik elkészítésében, akik nagyon élvezték a színekkel való alkotást. Hazatérve, a festményekből kiállítást nyitottunk, hogy az intézmény dolgozói és a többi gyermek is gyönyörködhessen az alkotásokban.


SZGYF-Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség