Mozgásfesztivál Bakonyoszlopon

A Magyar Diáksport Szövetség szenvedélybetegségek prevencióját célzó pilot jellegű mozgásprogramokat szervez gyermekvédelmi intézményekben. Ennek keretében Bakonyoszlopon a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Eszterházy György Gyermekotthonában június 10-én egy színvonalas, sok mozgással, sporttal, zenével és vidámsággal tarkított rendezvény valósult meg.

A kiépített pálya a mozgáshoz

A mozgásfesztivál elnevezésű délután egy többhetes, a ráhangolódást szolgáló kisebb rendezvény záróakkordjaként valósult meg. Korábban a VMGYK számos telephelyén jártak a Magyar Diáksport Szövetség munkatársai, illetve az általuk felkért szakemberek. Ennek köszönhetően gyermekeink már előre megismerkedhettek a teqballal, közösen készülhettek a táncbemutatóra, illetve 10 alkalmas úszásoktatáson is részt vettek. A bakonyoszlopi rendezvényre az intézmény összes lakásotthona, szakmai egysége meghívást kapott. A Magyar Diáksport Szövetség munkatársai és a segítőként érkező középiskolás fiatalok már 11 órakor megérkeztek, és egy nagyon látványos pályát építettek ki a délutáni versenyekhez.

Kungli Dóra általános intézményvezető-helyettes nyitóbeszédében megköszönte a szövetség munkatársainak a lehetőséget. Kiemelte, hogy a gyermekek életében nagyon fontos szerepet játszik a szabadidő hasznos eltöltése, a mozgás, a sport, a játék és a szórakozás, hiszen az élvezettel végzett tevékenységeknek jelentős a személyiségfejlesztő hatása.

Tornázó résztvevők

A rendezvényen az intézmény ellátottjai közül mintegy hetvenen vettek részt, az őket kísérő mintegy húsz felnőttel együtt. A forgószínpadszerű rendszerben szervezett foglalkozások mindegyike nagy sikert aratott. Volt teqball, floorball, foci, célbadobós játék, ugróiskola, egyensúlyfejlesztő gyakorlatok, kötélhúzás, tollaslabda, kosárlabda, gimnasztika, tánc és sok vidámság. A játékokba még a visszahúzódóbb gyerekek is hamar bekapcsolódtak, de a kísérő felnőttek is élvezettel vettek részt mindenben.

Ajándékok

A nap megkoronázásaként természetesen az ajándékozás sem maradhatott el. Minden résztvevő – gyermek és felnőtt egyaránt – kapott ajándékba pólót, nyakba akasztós kulcstartót, karkötőt, fejhallgatót, kulacsot.

A rendezvény zárása után a VMGYK vezetősége külön megköszönte a szervezők munkáját, a lehetőséget, kifejezve reményét, hogy a jövőben is részt vehetnek hasonló, a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett rendezvényeken.


VMGYK