„Minőségibb ellátással az eredményes társadalmi integrációért”

Összefoglaló a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ EFOP-2.2.14-17 Nevelőszülői Hálózatok infrastrukturális fejlesztése „Minőségibb ellátással az eredményes társadalmi integrációért” című pályázat projektzáró rendezvényéről.

fmgyk 01 450

Az eseményre 2019. szeptember 27-én került sor Székesfehérváron a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ székhelyén.
A meghívottak nagy számban érkeztek a szép őszi időben. Sok nevelőszülő gyermekkel jött, vér szerinti szülők, szakemberek, meghívott vendégek fogadták el az intézmény meghívását.Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója és munkatársai, Mátrahalmi Tibor, a SZGYF Fejér Megyei Kirendeltsége igazgatója és munkatársai.

A több, mint 200 résztvevőt Ánosi Péter intézményvezető-helyettes köszöntötte, majd felkérte Mátrahalmi Tibor igazgató urat a köszöntő megtartására. Igazgató úr köszöntőjében méltatta a nevelőszülők hivatásként végzett munkáját, elismerően szólt az intézményben dolgozó szakemberek tevékenységéről és megköszönte a gyermekekért végzett odaadó munkát, a többletfeladatok vállalását, amely által meg tudnak valósulni a projektek.
Ezután a program moderátora felkonferálta a gyermekek műsorát. Elsőként Pintér Dávid és Puskás Natan adta elő „Egy régi kép meséje” című verset, majd Balogh Krisztofer énekelte el az Áldott-e föld című dalt. Az ünnepi hangulatot Pintér Lilla Érzések című saját versének előadásával koronázta meg.

fmgyk 02 450

fmgyk 03 450

Ezt követően Ánosi Péter felkérte Deresné Tanárki Mária intézményvezetőt, a projekt menedzserét a megvalósítás értékelésére.
A projektmenedzser prezentációjában bemutatta a projekt célját, a megvalósításra került projektelemeket: a háztartási gép beszerzést, a fejlesztő eszközök beszerzését, az informatikai eszközök beszerzését, tudásbővítő és kompetenciafejlesztő programokat, valamint a kapcsolattartó helyiség felújítását (a ppt. prezentáció megtekinthető: www.gyermekvedelem.hu/pályázatok).
Megköszönte a projekt megvalósításában részt vállalt szakemberek, szolgáltatók munkáját és a nevelőszülők együttműködését.
Végezetül, a jelen lévők együttesen megtekintették a felújított kapcsolattartó épületrészt. Valamennyien örömmel konstatálták a változásokat, elismeréssel szóltak a projekt megvalósításáról.
A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és állófogadással zárult.

A rendezvényről az összefoglaló beszámolót összeállította: Deresné Tanárki Mária intézményvezető (FMGYK TEGYESZ)
Cikk: SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség
Fotó: www.feol.hu