Találkozás a Mikulással a Baradla-barlangban

A felnőttek is ugyanúgy várják december 6-át, mint a gyermekek, még akkor is, ha nem vallják be. Nem volt ez másképp most sem, amikor intézményünk dolgozói nagy örömmel vettek részt e nap szervezésében, és a gyermekekkel együtt várták a találkozást a Mikulással. A Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ 7. számú szakmai egységének Kurityán lévő különleges lakásotthonaiban élő gyermekek a Baradla-barlang jósvafői rövidtúra-szakaszán, egy kivételes túrán találkozhattak a Mikulással, aki természetesen ajándékokkal kedveskedett nekik.

Cseppkövek

 Édességgel teli csomagokkal és egy szeretetvendégséggel: meleg teával és mézeskaláccsal örvendeztette meg a gyermekeket és az őket kísérő dolgozókat. Megcsodáltuk a barlangrendszer látványos elemeit a változatos forma- és színvilágú cseppköveket.

A gyerekek játékos feladatok megoldásával jutottak el az Óriások terméig, ahol dallal hívogatták a Mikulást. A barlangtúra után közös fénykép készítésére is lehetőség nyílt.

Megérkezett a barlangba a Mikulás

A barlangban tett látogatás nemcsak a gyermekeknek volt nagyszerű élmény, hanem a felnőtteknek is. Reméljük, hogy a gyerekek egy olyan különleges emlékkel lettek gazdagabbak, amire évek múltán is jóleső érzéssel emlékeznek vissza.

SZGYF-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége