„Mi Hetünk” – nyári élmények Veszprém Vármegyében

Idén huszonharmadik alkalommal szervezték meg a hagyományos „MI HETÜNK” programsorozatot, amely tartalmas kikapcsolódásra adott lehetőséget a Veszprém Vármegyei 3. számú gyermekotthon lakóinak.

Lippert Ferenc néptánc pedagógus táncba hívta a gyermekeket a Bakony szívébe

A tematikus hét első napján a gyermekek népdalokat tanulhattak Balogh Bélától, míg Lippert Ferenc néptánc pedagógus táncba hívta őket a Bakony szívébe. A bőséges ebédet követően a koradélután sem telhetett el zene nélkül, a lelkes fiatalok karaoke kihívást tartottak egymás közt. Aznap délután a Veszprém Vármegyei Rendőrkapitányságról Orsós Károly őrnagy érkezett a gyermekekhez, aki a balesetvédelemről, a bűncselekmények megelőzéséről, az internetes vásárlás és a közösségi oldalak veszélyeiről tartott felvilágosítást.

 

A hét következő kihívása a Cuha szurdokban folytatódott. Kedden a gyermekek Vinye állomásról indultak egy hosszabb túrára. Az útvonal során a résztvevő csapatokat különböző izgalmas feladatok várták az állomásokon. A játékok sikeres teljesítése után nem maradhatott el a teljesítmények díjazása sem, a felnőttek minden feladat után színes figurákat pecsételtek a gyermekek menetleveleibe. A tartalmas nap után a résztvevők elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva jutottak vissza Porvacsesznekre.

Kedden a gyermekek Vinye állomásról indultak egy hosszabb túrára

Szerdán a lakásotthon lakói Budapestre látogattak a Magyar Zene Házába, ahol a zene kialakulásáról és átalakulásáról az őskortól egészen napjainkig tekinthettek meg egy interaktív kiállítást.

Szerdán a lakásotthon lakói Budapestre látogattak a Magyar Zene Házába

Később a résztvevők a magyar popzene alakulásának ikonikus állomásait ismerhették meg a hatvanas évektől az ezredfordulóig, miközben kipróbálhatták a dobolást és a gitározást, valamint népszerű énekesek bőrébe bújhattak bele. A Magyar Zene Háza megismerése után a visszaúton egy rövid sétát tett a csoport a Hősök terén.

rövid sétát tett a csoport a Hősök terén

Csütörtökön a kézműveskedésé volt a főszerep, a gyermekek évszaknak megfelelő, nyári kopogtató koszorúkat, asztaldíszeket, dobozokat, kavicsokat, virágokat és egyéb dekorációs kellékeket alkothattak a kézműves napon, amelyekkel családtagjaikat, barátaikat és egymást is meglephették.

A „MI HETÜNK”, programsorozat zárónapján a lakásotthonok közt meghirdetett nemzetiségi ételek főzőversenye volt.  A bakonynánai lakásotthon ételeit az arab világ ihlette meg. Töltött szőlőlevél, padlizsánkrém arab pital, maklobah, rózsavizes sütemény, menta tea, arab kardamonos kávé szerepelt az étlapon. Zircen magyaros fogások várták a vendégeket. Újházi tyúkhúsleves, hortobágyi töltött palacsinta, paradicsomos csirke, madártej, valamint többféle rétes közül választhattak az éhes kóstolók. Lókút sváb falu, így természetes volt, hogy a sváb ételek jutottak főszerephez ezen a napon.

A „MI HETÜNK” elnevezésű programsorozatnak köszönhetően a Veszprém Vármegyei 3. számú gyermekotthon lakói idén is rengeteg élménnyel gazdagodtak. Jövőre folytatjuk a programsorozatot.

Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye