Megújul a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára  2021. szeptember 9-én Zalaegerszegen jelentette be, hogy négyszázmillió forintos beruházással korszerűsítik a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményt. A 465 férőhelyes intézmény öt telephelyén csaknem 400 személynek – időseknek, pszichiátriai betegeknek, fogyatékossággal élőknek – nyújtanak ellátást, róluk 170 dolgozó gondoskodik.

Zimborás Béla és a résztvevők

A beruházás első ütemében az intézmény Margaréta Otthonának nyílászáró-, és vizesblokk korszerűsítése valósul meg 50 millió forintból. Az átadott munkaterületen napokon belül elkezdi a beruházást az EVO-KOMPLEX Kft. Az első ütem munkálataival várhatóan év végéig végeznek.

A sajtóbejáráson Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, a most felújítandó pszichiátriai részlegen 97 személyről gondoskodnak. Később a tervek szerint többek között a fogyatékossággal élő ellátottaknak helyet adó Napraforgó Otthon külső-belső felújítása lesz, mosodát építenek, korszerűsítik a szennyvízcsatorna-rendszert. Saját forrásból a Levendula Otthon belső festése is megvalósul, valamint megszépül a belső úthálózat.

SZGYF-Zala Megyei Kirendeltség