Megnyílt a tavaszi vásár

Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit az SZGYF fenntartásában lévő intézmények fejlesztő foglalkoztató műhelyeinek húsvéti vására a Főigazgatóság épületében. Idén négy napon keresztül csodálhatják meg a munkatársak a szociális intézményekben dolgozók keze alól kikerült termékeket.

tavaszi1

Március 4-től 7-ig minden nap más intézményből érkeznek portékáikkal a fejlesztő foglalkoztató műhelyek. Összesen 17 vármegyéből, 26 intézményből készülnek termékeikkel az ellátottak és intézményi munkatársak, melyek között húsvéti dísztárgyak, használati tárgyak, köztük többek között konyhai eszközök, szőnyegek, gyertyák, fonott termékek is megtalálhatók.

Ez az alkalom nem csupán az értékesítésről szól, hanem egyúttal egy olyan seregszemle is, ahol megcsodálhatók az országszerte készített termékek, illetve találkozhatnak egymással a főigazgatósági munkatársak és az ország számtalan pontján dolgozó kollégák, ellátottak. A húsvéti vásárra a négy nap során 91 intézményi dolgozó látogat el, illetve 28 fejlesztő foglalkoztatásban tevékenykedő ellátott is részt vesz az eseményen.

tavaszi2

A húsvéti vásár hétfői megnyitóján dr. Joó Aranka, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettes köszöntötte az érdeklődőket és a vásározókat, kiemelve, hogy mindig örömmel látja az eseményre érkező műhelyeket, és azt a színes termékpalettát, amivel évről évre megjelennek a Főigazgatóság vásárán.

tavaszi3

A megnyitó különleges eseményeként fellépett a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye együttese, az Arpeggio Nuovo egy 20 perces koncerttel készülve a vásár közönsége számára. Az előadást egyöntetű siker kísérte. A zenekar vezetője, Boros Zsolt zenepedagógus elmondta, hogy az intézménynek valóban egy régóta sikeres tevékenysége a zenepedagógiás, zeneterápiás foglalkozás, ennek egyik eredményeként az Arpeggio Nuovo zenekar előadása.

tavaszi4

Mintegy 24 éve jelen van az intézményben a zenepedagógia, korábban volt, hogy két zenekar is működött az itt élők közreműködésével. Nem csupán zenekari keretek között, de nagycsoportos formában is folyik a zeneterápia, változó, de mindig legalább 10-20 fős létszámban. Az Arpeggio Nuovo (arpeggio – hárfaszerű játékot jelent) néhány évvel ezelőtt már önálló nagykoncertet is tartott, jelenleg egy májusi koncertre készülnek, melyre otthonuk, Hódmezővásárhely 10 éves jubileumi rendezvényén kerül majd sor.

Sok sikert kívánunk, és gratulálunk a zenekarnak!