Megkezdődtek az első félévre ütemezett képzések online formában

2021. évben a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály újabb képzéssorozattal készül a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmények munkatársai számára. Az általunk meghirdetett képzéstípusokra az 56 állami fenntartású fejlesztő foglalkoztató intézménytől 558 főnyi jelentkezés érkezett előzetesen. Bár a képzéseket az online térre korlátozódva tudjuk idén megvalósítani Teams alkalmazás segítségével, reméljük, hogy az előadásokkal és képzésekkel segíteni tudjuk a fejlesztő foglalkoztatásban tevékenykedő munkatársak munkáját.

2021-ben a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály újabb képzéssorozattal készül a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmények munkatársai számára. Az általunk meghirdetett képzéstípusokra – mint önismeret, kommunikáció, konfliktuskezelés, jó gyakorlatok, fogyatékossági típusok megismerése, SZIA rendszerrel kapcsolatos oktatás, különböző fogyatékossági típusú személyek képességfejlesztése, marketing és termékfejlesztés, nyílt munkaerőpiaci továbbképzés – az 56 állami fenntartású fejlesztő foglalkoztató intézménytől 558 főnyi jelentkezés érkezett előzetesen.

A képzéssorozatot március 4-én a Vakok Állami Intézete nyitotta meg, amelyen Békés Hajnalka és Tillmann Zsolt által bemutatásra került az intézményben zajló fejlesztő foglalkoztatás bevált gyakorlata. Március 9-én a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény fejlesztő foglalkoztatás koordinátora, Katona Mihály tartott előadást a náluk működő foglalkoztatásról, termékfejlesztésről.

Bár a képzéseket az online térre korlátozódva tudjuk idén megvalósítani Teams alkalmazás segítségével, reméljük, hogy az előadásokkal és képzésekkel segíteni tudjuk a fejlesztő foglalkoztatásban tevékenykedő munkatársak munkáját.

Ezúton is köszönjük az előadó intézményeknek a megtartott előadást, illetve minden kollégának a képzéseken való részvételt!