Megérdemelt nyugdíjas évek több mint negyvenöt év munka után

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegye intézményvezető-helyettesét az SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltségén. Ánosi Péter több mint 45 év munkaviszony után búcsúzott az ágazattól.

Ánosi Péter és munkatársai

A fenntartó képviseletében az SZGYF Fejér Vármegyei Kirendeltség igazgatója, osztályvezetői, a gyermekvédelmi referens munkatárs, az integrált intézmény részéről pedig az intézményvezető volt jelen.

Ánosi Péter a velencei kisegítő iskola és nevelőotthon intézményében kezdte pályáját gyermekfelügyelőként. A Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola levelező tagozatán oligofrénpedagógia-pszichopedagógia szakon szerzett diplomát, melytől kezdve nevelői munkakört töltött be.

Kép: Kocsis Balázs

1997-től az I. sz. gyermekotthon vezetési feladatait látta el. Munkája során fontosnak tartotta a gyermekekkel való közvetlen kapcsolat megteremtését és megtartását.

2008 februárjában a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatójának felkérésére a gyermekotthon igazgatóhelyetteseként folytatta munkáját.

Az elmúlt években az intézményt érintő változások során – intézményvezető-helyettesként – ő volt az az állandó munkatárs, az oszlopos tag, aki biztosította az intézmény zavartalan működésének feltételeit, munkatársai és az ellátottak mindenkor számíthattak és számíthatnak segítő együttműködésére, támogatására.

A gyermekvédelem területén eltöltött több mint 45 év alatt munkáját alázattal, lelkiismeretesen végezte, folyamatosan képezte magát, lelkesedését, motiváltságát sohasem veszítette el. Munkája iránti elhivatottsága elismeréseként több esetben részesült igazgatói, kirendeltségigazgatói, fenntartói dicséretben. 2012-ben méltán lett birtokosa a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítványtól Gyermekekért díjának, 2022-ben pedig a Gattyán Alapítvány Kiváló Gyermekvédelmi Dolgozó Díjának.

A fenntartó és az intézmény nevében Péternek jó egészséget és sok örömet kívánunk.

Fejér Vármegyei Kirendeltség