Magyarok Kenyere a Fejér Megyei ellátottaknak

Idén is folytatódott a Magyar Örökség Díjjal is elismert Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem-program. Immáron tizenkét éve tart a magyar gazdatársadalom meghatározó jótékonysági akciója. Fejér megyében négy gyűjtőponton volt lehetőség a búzaadományok leadására.

adományozó levél

Kétszázharmincöt magánszemély és huszonöt cég, összesen kétszázhatvan adományozó felajánlásaként 23.240 kg búza gyűlt össze, melyből 16.270 kg liszt készült. Ebből a mennyiségből 6160 kg-ot juttattak el Kárpátaljára, a többit pedig szétosztották tizenegy megyei szervezet között.

Az idei Fejér megyei adományozó ünnepséget Székesfehérváron, a Megyeháza címertermében tartották, 2022. október 13-án. Az ünnepélyes rendezvény hangulatát emelte Mészáros János Elek operaénekes előadása.

átadás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány együttműködésében a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem-program Fejér Megyei adományozó ünnepségén 1760 kg lisztet adományozott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége részére.

A nemes felajánlást Boldogné Kőrösi Mónika, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója vette át és köszönte meg az SZGYF és a fenntartásában működő intézmények és ellátottjaik nevében.


SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség
Fotó: Kiss Anikó