Egészségnap a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézményben

A lelki egészség nemzetközi napjáról október 10-én emlékeztek meg világszerte. A Vas Megyei Egyesített Szociális Intézményben a dolgozók és a lakók részére szervezett programokkal hívták fel a figyelmet a mentális egészség fontosságára. A nap részeként, Hermánné Bedics Rita intézményvezető előadást tartott A pandémia kezelése, hatásai, következményei és tapasztalatai a szociális ellátórendszerben címmel.

csoportmunka

Az előadásban az intézményvezető beszélt a koronavírus-járvány kihívásairól és annak kezeléséről, valamint a pandémia okozta utóhatásokról is. Emellett programpontként Hivatásunk margójára címmel az ápolás mint hivatás szépségét, fontosságát ecsetelte, illetve a szakmaiságra és az ellátottak érdekeire való odafigyelésre hívta fel a figyelmet.

Az előadások után Szalainé Tánczos Ildikó szociális és terápiás csoportvezető irányításával vidám csapatépítő programokban vehettek részt az intézmény munkatársai, amelyet jógagyakorlattal zártak le. Ezt követően Érszeginé Szőllősi Zsuzsanna élelmezésvezető ismertette a köles, a hajdina, a bulgur jótékony hatását. Kóstolóval is készült, amit örömmel fogyasztottak el a kollégák.

Az intézmény lakói is hasonló programokban vehettek részt, akik szintén megismerkedhettek az egészséges reformételekkel. Majd elmondhatták, hogy mik azok, amelyek elősegítik a harmónia megteremtését az életükben. Legtöbbjük elsőként a családtagjaikat nevezték meg mint olyan személyeket, akik vigaszt nyújtanak nekik, de mindegyikük kiemelte az intézmény dolgozóit is és egyes, számukra fontos lakótársakat. A tevékenységek közül a munkát, a zenehallgatást, a rajzolást, a sétát, a baráti beszélgetéseket említették, valamint az olvasást és az imádságot. A program zárásaként a munkatársakhoz hasonlóan a lakók is megismerkedhettek a lazító jógagyakorlat jótékony hatásával.

SZGYF Vas Megyei Kirendeltség