Látogatás a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban

Június 29-én a Tekerd! Egyesület jóvoltából a Gyermekvédelmi Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye 50 lakója kapott lehetőséget, hogy egy közös legózáson vegyen részt a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban. A kreatív program mellett a gyerekek betekintést kaptak a kenyérsütés rejtelmeibe is.

A gyermekek mozaikokat raktak ki legoból

A program első felében a résztvevőknek kisebb-nagyobb LEGO-darabokból kellett kirakniuk egy mozaikot. A képek elkészítéséhez mindenki kapott egy számmal ellátott sablont. Ezek a számok a színeket jelképezték, ami alapján a gyerekek elkészíthették saját, egyedi alkotásaikat.

Mindenki képességeinek és kreativitásának megfelelően oldotta meg a feladatot. Néhányan kisebb segítséget is kértek a felnőttektől, akik örömmel csatlakoztak az építéshez. A résztvevők nagyon élvezték a közös játékot; sokan versenyeztek is egymással, hogy ki tudja a legtöbb LEGO-darabot felrakni a táblára egy percen belül.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat a programon.

A rendezvény második felében a Múzeumfalu egyik munkatársának segítségével a gyerekek megismerhették a kenyérsütés történetét, és elsajátíthatták a fortélyait, teljes képet kapva arról, hogyan is kerül a kenyér az asztalra.

A nap második felében a kenyérkészítés rejtelmeibe is betekintést nyertek a résztvevők

A foglalkozás közben kíváncsian figyelték a kenyérsütő mestert, majd részt vehettek a tészta dagasztásában is. Természetesen nem maradhatott el a kenyérkóstolás sem. Élményekkel teli nap volt, köszönjük a Tekerd! Egyesületnek és a Sóstói Múzeumfalunak!

SZGYF-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kirendeltség