Látogatás a Hadtörténeti Múzeumban

A Gyermekvédelmi Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye tiszadobi és berkeszi lakásotthonaiból tizenkét gyermek és négy felnőtt kísérő látogatott május 18-án Budapestre, a Hadtörténeti Múzeumba.

hadt1 n

A korai indulás ellenére a gyerekek és a felnőttek nagy izgalommal várták a múzeumlátogatást. A tárlatvezetés során megismerkedtek a magyar hadtörténelem fontosabb eseményeivel; a kiállítás a honfoglalástól a lovagi korig, a huszároktól a második világháborúig terjedően mutatta be az akkor használt fegyvereket, korabeli viseleteket, használati tárgyakat.

A hiteles másolatokat egy pamutkesztyű felvétele után bárki a kezébe foghatta, így a kardok, tőrök, íjak, dárdák, pajzsok, sisakok, lőfegyverek kézről kézre jártak a gyerekek között.

hadt2 n

A kiállításon tizenhárom korhű ruhában és fegyverzetben megjelenített viaszfigura is helyet kapott, a bábuk egy-egy korszak jellegzetes magyar katonatípusát jelenítették meg.

hadt3 n

Érdekes és izgalmas időutazást tettünk a múltban, a gyerekek és a felnőttek értékes élményekkel gazdagodtak a múzeumlátogatás során.

SZGYF-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kirendeltség