Látás- és szűrővizsgálat Szolnokon

A „Fontos a Látásom” Alapítvány a Magyar Optikus és Optometrista Szövetséggel összefogva a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében a Láss, hogy ők is láthassanak! program keretében szűrőprogramot tartott.
Nyugodt és barátságos légkört teremtettek a látásvizsgálat során

Nyugodt és barátságos légkört teremtettek a látásvizsgálat során

A „Láss, hogy ők is láthassanak!” 2021 októberében indult el. A program keretében a gyermekotthonokban és nevelőszülői hálózatban élő gyermekek számára szerveznek látásvizsgálatot, és szükség esetén új szemüveget biztosítanak, ami óriási segítséget jelent a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

A részt vevőket Cser-Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte.

Az eseményen részt vevőket Cser-Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte. Kiemelte, hogy példaértékű összefogásról van szó, melynek fontos szerepe van abban, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő gyermekek megkapják a lehetőséget a szűrővizsgálatokra. Ez egy egyedülálló lehetőség, amely során ezúttal 40 gyermek látását vizsgálták meg.

Negyven gyermek látását vizsgálták meg

A program résztvevőit köszöntötte Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője, valamint Leányfalvi Tamás, a „Fontos a Látásom” Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A vizsgálatokat Homoki Imre, a „Fontos a Látásom” Alapítvány kuratóriumának tagja, látszerész, Jégh Eszter látszerész, Homoki Zsófia, Szakács Erika és Lendvai-Vass Katalin optometristák végezték, akik támogatják, segítik az alapítvány munkáját.

A szakemberek személyre szabott, egyedi szemüvegeket készítenek a gyermekeknek

A Gyermekvédelmi Központ munkatársai berendezték a helyszínt, nyugodt és barátságos légkört teremtettek a látásvizsgálat során. A szakemberek minden felmerülő kérdésre segítőkészen, közérthetően válaszoltak a gyermekeknek.

A vizsgálatokat követően személyre szabott, egyedi szemüvegeket készítenek azoknak, akiknek szükségük lesz rá, ezeket a gyerekek ajándékba kapják majd meg.

Nagy tisztelettel köszönjük ezt a rendkívüli lehetőséget!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség