Lakásotthonokban élő gyermekek vakációztak a Balatonon

A Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ Faragó Béla I-II. számú, Bajai, Dunavecsei Szakmai Egységeiben élő 50 gyermek nyári táborozására nyílt alkalom 2022. július 08–15. között Balatonlellén.

Fotómontázs a Balatonról

A táborban sokszínű, élményekben gazdag programokon vehettek részt a gyerekek. Megtekinthették Tihany nevezetességeit, vonattal, komppal, városnéző busszal utaztak. Látogatást tettek a Balatonboglári Kalandpark és Bobpályán, ahol kipróbálhatták a bobozást is. Különleges hangulatú élményprogram keretében a Minyonok – Gru színre lép című filmet tekinthették meg a helyi kertmoziban. A jelenleg Balatonlellén tartózkodó Magyar Nemzeti Cirkusz felvonulásán is részt vettek a gyerekek, és megnézték a Napfény strandon tartott produkciójukat. A tábor zárásaként a balatonlellei diszkóhajón szórakozhattak a fiatalok.

A szervezett programok mellett lehetőség volt a strandolásra, sorjátékokra, társasjátékozásra, labdajátékokra, szabadjátékra. 

A szabadidő hasznos eltöltése mellett a táborban a különböző lakásotthonokban élő gyermekek megismerhették egymást, ezáltal új kapcsolatok alakultak ki, melyek fejlesztik a gyermekek szociális kompetenciáit.

(A fotómontázshoz felhasznált képeket K.D. készítette a táborban, aki a dunavecsei szakmai egység lakója.)