KultUp a Budakeszi úti gyermekotthonban

Május 20-án, napsütéses időjárásban, érdekes kulturális programon vehettek részt a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest négy telephelyének 55 gondozottja.

A Rippel fivérek tartottak bemelegítést

A KultUp rendezvénysorozatot eddig kizárólag iskolák részére szervezték meg. Gyermekvédelemre adaptálva elsőként a Budakeszi úti Napraforgó Gyermekotthon Budapest telephelyén kerülhetett sor a színes színházi eseményre.

Délelőtt a világhírű Rippel fivérek tartottak bemelegítést. Gyermekeink betekintést nyertek az akrobatikus művészet rejtelmeibe, a közös gyakorlatokon családias hangulatban, oldott légkörben buzdították a fellépők a kisebbeket és nagyobbakat.A Rippel testvérpárt 78 éves édesanyjuk is elkísérte a programra, aki az ebéd elkészítésébe is bekapcsolódott.

Rövid szünet után Grecsó Zoltán táncművész bemutatója következett, majd színházi ruhákból jelmezpróba és versmondó verseny színesítette a programot.

Budapesti Filharmoniai Tarsasag koncert

Az Epika Társulat feldolgozásában A helység kalapácsa és A Pál utcai fiúk magával ragadó előadását láthatta a népes gyermeksereg, majd további drámajátékokba is bekapcsolódhattak a résztvevők. Ebédidőre elkészült a paprikás krumpli, majd finomabbnál finomabb süteményekből válogathattak a gyerekek.

zenei koncert

A program méltó fináléjaként a Budapesti Filharmóniai Társaság klasszikus zenei koncertjét hallgattuk meg a lombos fák alatt.

zenei koncertj

A program vezetőjének, Pomlényi Attilának, a szervezőknek, a nap során fellépő előadóknak, valamint gyermekeink gondozóinak köszönjük a helytállást és a mennyei ebédet.

Pest Vármegyei Kirendeltség